HSV Service

Vuurdoop: Korum Speci Heli Kit

2046
21 jul 2023

Met de Speci Heli Kit van Korum maak je snel en eenvoudig een helikoptermontage. Deze vernuftige all-in-one stopper annex connector monteer je snel en gemakkelijk op de hoofdlijn, waarna het bevestigen of demonteren van de onderlijn een fluitje van een cent is.

Bij de helikopter rig hangt het werpgewicht aan het uiteinde van de lijn. Hierdoor zijn de werpeigenschappen – zeker voor wat betreft afstand en precisie – superieur in vergelijking met andere onderlijnmontages.

Bij de oorspronkelijke vorm van deze rig zit de wartel met daaraan de onderlijn vastgeklemd op de hoofdlijn (tussen twee rubberen stoppers). De onderlijn kan wel als een rotorblad om de hooflijn draaien, wat de naam van deze rig verklaart. Een groot pluspunt van de helikoptermontage is dat je deze zelden tot nooit in de war gooit.


 

Zekeren

 
De Speci Heli Kit is zowel een stopper als onderlijn-connector. Deze schuif je op dezelfde wijze als een (dobber)stopper op de lijn en door de vorm en het gripvaste materiaal zit-ie daar strak op. In het midden van de stopper hangt de connector – een quick change swivel – die zit vastgeklemd tussen twee verdikkingen in de kraal. Aan deze wartel kun je gemakkelijk een onderlijn met lusverbinding bevestigen.

Dek het ‘haakje’ van de connector af met een stukje siliconenslang of een speciale antitangle sleeve (niet bijgeleverd) om de onderlijn te zekeren. Dankzij deze handige bevestigingsclip kun je ook snel van onderlijn wisselen en een opgetuigde hengel zonder onderlijn vervoeren.
 

Flexibel

 
Met deze speciale kraal die je op de lijn fixeert ontstaat automatisch een zelfhaaksysteem. De lengte van de onderlijn kun je daarbij zelf bepalen – bijvoorbeeld kort wanneer je op zeelt vist en iets langer als brasem de doelsoort is. De afstand van het werpgewicht tot de stopperbevestiging is in te stellen door simpelweg de kraal op de lijn te verschuiven.

Dat biedt bijvoorbeeld de flexibiliteit om wat extra ruimte te creëren als je op een zachte bodem of een plek met een laag waterplanten op de bodem vist. Dit zodat de onderlijn en het haakaas niet met het werpgewicht de bodem of de groene prut in wordt getrokken. Check korum.co.uk voor meer informatie over de specs en werking van de Speci Heli kit.

Doe mee en win

 
Abonnees maken kans op één van de vijf pakketjes van Speci Heli Kits (vier verpakkingen) die Korum beschikbaar stelt. Meedoen aan deze actie? Mail dan vóór maandag 14 augustus naar hetvisblad@sportvisserijnederland.nl o.v.v. ‘Korum’ + je naam en adres. De winnaars maken we bekend op Facebook.com/sportvisserijnl

Gerelateerde berichten
04 jul 2023 Vuurdoop: Freestyle Dropshot Clip 1280 De Dropshot Clip van Freestyle – het streetfishing merk van SPRO – is een handig hulpmiddel voor de liefhebbers van het vissen met de dropshot-techniek. Dankzij deze clip kunnen die hun hengel voortaan een stuk gemakkelijker opgetuigd vervoeren. 20 apr 2023 Vuurdoop - Hengelrek 1872 De meeste hengels breken niet aan de waterkant, maar tijdens het transport op weg daarheen. Met name in de auto sneuvelt nogal eens een los en rondslingerend hengeldeel. Met de Carseat Rod Rack van Savage Gear creëer je een mobiel hengelrek in de auto waarin je je hengels veilig en gemakkelijk vervoert. 08 mrt 2023 Vuurdoop - Voorslag knooptool 2089 Voor veel sportvissers blijft het consequent leggen van een goede verbindingsknoop tussen een dunne, soepele gevlochten hoofdlijn en een dikkere, stugge nylon of fluorocarbon leader een uitdaging. De Daiwa Sokkou Knot Tool is ontworpen dit gemakkelijker te maken en keer op keer perfect uit te voeren. 12 feb 2023 Vuurdoop - Gerecycled Nylon 1330 Het papier van Hét VISblad, de plastic fles met lokstof in je vistas of het metalen blik met maïs – allemaal producten die (grotendeels) bestaan uit gerecycled materiaal. Met de Recycline van Sufix zet je een stap in de goede richting en switch je aan de waterkant naar duurzaam een lijntje inwerpen. 28 dec 2022 Vuurdoop - DropBite Tungsten Spintail Jig 1553 De DropBite Tungsten Spin Tail Jig van Westin staat in de rubriek 'vuurdoop' van het eerste nummer van Hét VISblad 2023. Het kunstaas is weliswaar klein van formaat, maar zorgt dankzij het roterende spinnerblad en het hevig vibrerende lichaam voor veel commotie onder water. Dat je met zo’n gering formaat snack alleen kleine vis vangt, is bovendien een hele grote misvatting.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.