HSV Service

Zeeland strijdtoneel WK Kustvissen voor Junioren

2385
11 okt 2023

Sportvisserij Nederland is dit jaar gastheer van het Wereldkampioenschap Kustvissen voor Junioren. Van 15 tot en met 20 oktober strijden op diverse Zeeuwse stranden jeugdige strandvissers uit acht landen in twee leeftijdscategorieën – tot 16 jaar en tot 21 jaar – om de wereldtitel.

Tijdens het WK Kustvissen voor Junioren wordt met de hengel vanaf het strand gevist. De gevangen zeevissen worden opgemeten, geregistreerd en direct weer teruggezet. Het land dat na vier dagen de meeste centimeters bij elkaar vangt, mag zich wereldkampioen noemen. De best presterende individuele sportvisser wordt eveneens gekroond tot wereldkampioen.

Programma

Tijdens het WK Kustvissen voor Junioren treffen de deelnemers elkaar op vier competitiedagen – dinsdag 17 tot en met vrijdag 20 oktober – waarbij iedere dag op een andere locatie wordt gevist. In verband met weersomstandigheden kan het parcours aangepast worden. Houd voor de actuele situatie de Facebookpagina Wedstrijdvissennl goed in de gaten.

  • Dinsdag 17 oktober: wedstrijddag 1 (08:30-12:30), Dishoek/Westduin bij Vlissingen;
  • Woensdag 18 oktober: wedstrijddag 2 (09:00-13:00), Nollestrand bij Vlissingen;
  • Donderdag 19 oktober: wedstrijddag 3 (09:30-13:30), Banjaard Beach;
  • Vrijdag 20 oktober: wedstrijddag 4 (10:00-14:00), Strand Zeven Golven, Domburg;

Team Holland

De Nederlanders equipes hebben als WK-host het thuisvoordeel, maar zien in landen als Engeland, Ierland en Frankrijk de belangrijke concurrenten. In de U21-categorie bestaat de equipe uit: Koen Admiraal, Mathias Baas, Maarten Bom, Jari Duindam, Daan Ranzijn en Pedro van Sluijs. Zij worden bijgestaan door bondscoach Martin van de Drift en assistent coach Remi Lindhout.

Het nationale team in de U16-categorie bestaat uit: Sverre Damhoff, Laurens van Engelenhoven, Youri op ’t Hof, Jip van Koeveringe, Bjorn Mies en Amber van de Zande. Corne Westerlaken is de bondscoach van deze jongste categorie en Joeri Minderhoud is de assistent coach.


De verwachtingen zijn hoog gespannen. In 2015, tijdens het laatste Wereldkampioenschap Kustvissen voor Junioren in eigen land, behaalde de U21-ploeg de wereldtitel, terwijl het U16-team een bronzen medaille veroverde. Drie jaar daarvoor, bij het WK Kustvissen voor Heren en Dames, behaalde Nederland zelfs tweemaal goud.


Kom kijken!

Het wereldkampioenschap wordt officieel geopend op zondag 15 oktober, voorafgaand door een vlaggenparade in het centrum van Domburg. Op maandag 16 oktober vind een officiële trainingsdag plaats (12:00-16:00) op Strand Zeven Golven bij Domburg. Je bent van harte welkom om bij het wereldkampioenschap te komen kijken. Bekijk hier de exacte locaties, evenals de parkeermogelijkheden.


Volledig op de hoogte blijven van al het nieuws rond het WK Kustvissen voor Junioren? Volg dan zeker www.sportvisserijnederland.nl en de Facebookpagina Wedstrijdvissennl.

Jeugdevent StrandVISkaravaan

In de zijlijn van het WK Kustvissen voor junioren vindt op woensdagmiddag 18 oktober, vanaf 13:00 tot 16:00 uur, de eerste StrandVISkaravaan plaats op het Autostrand van Domburg (Noorderhoofdweg). Tijdens dit gratis eendaagse event voor kinderen – vanaf 10 tot en met 16 jaar - staat het ontdekken van sportvissen vanaf het strand centraal. Vooraf aanmelden is verplicht.


World Championship Shore Angling 2023 - powered by Fisherman’s Friend

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.