Nederland pakt twee keer goud op WK Kustvissen

9141
22 okt 2012

Missie geslaagd! Zowel de heren als de dames zijn vandaag wereldkampioen geworden tijdens het WK Kustvissen in Zeeland. De ontlading bij beide teams was groot toen na het opmaken van de uitslagen Nederland als winnaar uit de bus kwam.

Hoewel beide equipes met een ruime voorsprong aan de wedstrijd begonnen, werd het nog ongekend spannend aan de sranden van Domburg (heren) en Zoutelande (dames).

Vooral bij de heren was het spannend tot het laatste moment. Het feest barstte dan ook meteen los toen na het berekenen van de uitslagen bekend werd dat de Nederlandse heren wereldkampioen waren. Met 14 punten eindigden zij net voor Wales, die 15 punten hadden. “Mede doordat het nog zo ontzettend spannend werd was de ontlading extra groot. We hebben het net gered!”, vertelt de dolblije bondcoach Frank van Schilt.

Moeilijke wedstrijd


De Nederlandse heren kenden met de 8e plek in het dagklassement een tegenvallende dag. Van Schilt: “Vooraf weet je dat je er goed voor staat en dat de marge met de concurrentie redelijk groot is. Maar loot je een paar ongelukkige plekken waar het heel ondiep is, dan besef je dat het wel eens heel moeilijk kan worden. Je bent dan afhankelijk van je teamgenoten die een betere plek hebben geloot. Maar ook daar wilde het vandaag niet.”

Trots


Het was een wedstrijd waarin veel werd gevangen, voornamelijk schar. Van Schilt: “Wilde je van bovenin meedraaien in je vak, dan moest je toch zeker wel een schar of 25 vangen. Helaas liep het bij ons minder dan verwacht, maar de overwinning smaakt er niet minder door. Ik denk zelfs dat iedereen nog blijer is dan wanneer je al bij het laatste fluitsignaal weet je wereldkampioen bent. Dit voelt echt geweldig.” De bondscoach is vooral lovend over de manier waarop zijn team de voorbereiding heeft gedraaid. “Ik ben ook super trots op het team. We hebben er lang naar toegeleefd, er veel voor getraind. We zijn als team begonnen en met goud geëindigd. Deze pakken ze ons niet meer af!”Inhaalslag


Ook bij de dames liep het anders dan verwacht. Zij kenden vandaag een moeizame start, maar maakten het laatste uur een heuse inhaalslag. Bondscoach Benny Wijnings was dan ook opgelucht toen het op het laatst nog goed begon te lopen. “De dames waren toch wat gespannen in het begin. Worpen waren niet helemaal zuiver en er waren lijnbreuken. Dat zal ze normaal gesproken niet zo snel niet overkomen. Later in de wedstrijd kwamen de dames steeds meer los en groeide het zelfvertrouwen. Dat resulteerde in een heel goed laatste uur van de wedstrijd. Dit leverde uiteindelijk zelfs de dagwinst individueel op voor Linda van de Velde en zij kwam daarmee in de WK einduitslag individueel op een zeer verdienstelijke 5e plaats en Christel Verhage werd 6e.

De vis moest toen van heel ver komen. Andere landen kwamen niet aan de afstand die de Nederlandse dames gooiden waardoor wij het verschil konden maken.”

Over tactieken en technieken werd verder niet zoveel meer gesproken vanavond, de buit was binnen en dat moet gevierd worden. Wijnings: “Ik ben ontzettend trots op de dames. Ze hebben er hard voor gewerkt en zijn tot het laatste moment geconcentreerd blijven vissen. Iedereen is uitzinnig van vreugde, het is één groot feest hier in Zeeland. Daar gaan ongetwijfeld nog de nodige flessen champagne op gedronken worden”, besluit de bondscoach.

Uitslagen

Resultaat dames landen - 4e wedstrijd

Resultaat dames individueel - 4e wedstrijd

Resultaat dames vakken - 4e wedstrijd 

EINDUITSLAG DAMES LANDEN na 4 dagen 

EINDUITSLAG DAMES INDIVIDUEEL na 4 dagen


Alle vrijwilligers die de afgelopen week aan het succes van het WK hebben meegewerkt.

Resultaat heren landen - 4e wedstrijd 

Resultaat heren individueel - 4e wedstrijd 

Resultaat heren vakken - 4e wedstrijd 

EINDUITSLAG HEREN LANDEN na 4 dagen

EINDUITSLAG HEREN INDIVIDUEEL na 4 dagen

Lees hier alle nieuwsberichten rondom het WK Kustvissen 2012

 

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.