Vis & water

Gratis vissen met de online jeugdvergunning van de vereniging

2248
14 okt 2021

Kinderen tot 14 jaar kunnen inmiddels bij ruim 200 hengelsportverenigingen gratis kennis maken met de hengelsport. Deze verenigingen hebben de gratis Online Jeugdvergunning geactiveerd in hun ledenadministratie. Hiervan wordt al veelvuldig gebruik gemaakt, bijvoorbeeld in combinatie met de vislessen op basisscholen. Inmiddels hebben al meer dan 5500 kinderen in 2021 een gratis Online Jeugdvergunning ontvangen!

De online jeugdvergunning (.pdf) is bedoeld voor kinderen jonger dan 14 jaar, die in de eigen woonomgeving beginnen met vissen. Via de link op de verenigingswebsite kunnen kinderen eenvoudig een op naam gestelde gratis jeugdvergunning aanvragen voor het vissen met één hengel en een beperkt aantal aassoorten.

-> Meer informatie voor verenigingen (.pdf)  

Kinderen die een gratis jeugdvergunning invullen en downloaden zijn meteen geregistreerd en zichtbaar in de ledenadministratie HSV Leden. Gegevens kun je als vereniging gebruiken om met de vergunninghouders te communiceren over bijvoorbeeld leuke jeugdactiviteiten.
 


Gratis Stekkie magazine

 
De geregistreerde kinderen krijgen vier keer per jaar gratis het Stekkie Magazine van Sportvisserij Nederland thuisgestuurd. Sportvisserij Nederland stuurt bovendien ieder jaar een e-mail naar de (ouders van) jeugdvergunninghouders, waarin ze worden geïnformeerd over de voordelen van de (Jeugd)VISpas.
Ook voor jouw vereniging? We helpen je graag!

Wil jouw vereniging ook een online gratis jeugdvergunning op de website aanbieden? Verenigingen kunnen zelf eenvoudig in HSV Leden (onder Instellingen - modules) de jeugdvergunning aanbieden. Je kunt hier ook het logo van de vereniging opvoeren en aangeven in welk water de jeugdvergunning geldig is.

Kom je er zelf niet uit? Neem dan gerust contact op met Rob Ceelen van Sportvisserij Nederland.

Gerelateerde berichten
05 mrt 2021 Tips voor verenigingen om jeugd op weg te helpen 2900 In het afgelopen jaar heeft de jeugd meer dan ooit de waterkant opgezocht. Door corona is er behoefte aan leuke activiteiten die je op een veilige manier kunt uitoefenen, en vissen past daar perfect bij. Vooral kinderen die voor het eerst gaan vissen hebben wat ondersteuning nodig op het gebied van waterkennis, vaardigheden en de omgang met vis en natuur. Daar ligt een uitdagende taak voor de verenigingen! 29 mei 2020 Corona en het begeleiden van jeugd bij het vissen 4254 Update coronavirus sportvisserij 29 mei. Sportvisserij Nederland wil zo goed mogelijk bijdragen aan de bestrijding van het coronavirus. Voor georganiseerde activiteiten door hengelsportverenigingen moeten we verder kijken dan de veiligheid van de individuele sportvisser. 06 feb 2020 Kinderen vissen gratis met de online jeugdvergunning van verenigingen 33410 Kinderen tot 14 jaar kunnen inmiddels bij ruim 200 hengelsportverenigingen gratis kennis maken met de hengelsport. Deze verenigingen hebben de gratis Online Jeugdvergunning geactiveerd in hun ledenadministratie. Hiervan wordt al veelvuldig gebruik gemaakt, bijvoorbeeld in combinatie met de vislessen op basisscholen. 12 aug 2019 Vislessen voor meer dan 15.000 kids 3402 Het Vissenschool-programma van Sportvisserij Nederland en de hengelsportfederaties is ook dit jaar weer een groot succes. Meer dan 15.000 kinderen maken in 2019 kennis met de onderwaterwereld en sportvissen dankzij de inzet van enthousiaste VISmeesters en vrijwilligers bij hengelsportverenigingen.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.