Veldgids Nederlandse Zoetwatervissen

Sportvisserij Nederland brengt een geheel vernieuwde veldgids "de Nederlandse zoetwatervissen" uit. Al sinds 1984 is de veldgids een 'must' voor sportvissers, natuurliefhebbers, ecologen, opsporingsambtenaren en controleurs.

De veldgids is compleet geactualiseerd en met zijn robuuste uiterlijk, watervaste omslag, uitgebreide determinatietabel en vissenoverzicht nog handiger in gebruik. Om ervoor te zorgen dat de veldgids een optimale visherkenning mogelijk maakt is gezocht naar het best beschikbare fotomateriaal in binnen- en buitenland.

Alle ruim 70 zoetwatervissoorten die in Nederland voorkomen vind je in de veldgids terug. Dat zijn allereerst de 45 inheemse en ingeburgerde zoetwatervissoorten. Ook zijn drie hardersoorten opgenomen, die eigenlijk geen zoetwatervissen zijn, maar wel in het Nederlandse binnenwater kunnen worden aangetroffen. Verder zijn nog eens 23 uitheemse vissoorten ('exoten') - waaronder de alom gewaardeerde roofblei - opgenomen. De meest recente 'aanwinsten' van de Nederlandse visfauna zijn de zwartbekgrondel, marmergrondel, witvingrondel, sterlet en de Siberische - en Russische steur.

Met de veldgids is het niet alleen mogelijk om zoetwatervissen te determineren. Voor alle vissoorten is informatie over hun herkenning, verspreiding, voedsel en wettelijke status opgenomen. Ook zijn van alle vissoorten de Nederlandse, Duitse, Engelse, Franse en wetenschappelijke naam opgenomen. Handig dus in het buitenland en om indruk te maken op je vismaat

Voor projecten en grotere aantallen (> 20 stuks) worden aangepaste tarieven gehanteerd. Neem hiervoor contact op met Sportvisserij Nederland.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.