Aalscholver eet 50 kois uit vijver (video)

19725
05 jul 2016

VLISSINGEN - "Kom schatjes, rustig maar." Wilma Maljaars uit Vlissingen spreekt haar tientallen kois liefkozend toe. De dure vissen zijn hun leven niet meer zeker sinds de komst van een aalscholver. En die zwemt ondertussen tevreden rondjes in 'hun' vijver, met al een heleboel soortgenootjes in zijn buik.

Maljaars ontdekte de ongewenste gast begin maandagmiddag in de zwemvijver achter hun huis aan de Edisonweg in Vlissingen. Ze probeerde de aalscholver weg te jagen, maar de vogel zwemt steeds naar plekjes waar hij niet is te vangen. Daarnaast kan het beest nu niet meer wegvliegen, omdat zijn veren eerst moet drogen.

Check de video:Gerelateerde berichten
12 apr 2016 Boekentip: De vijfde dag 3600 Donderdag verschijnt De vijfde dag bij Uitgeverij Nieuw Amsterdam. Deze roman van Frank Noë vertelt het verhaal van de OVB-viskwekerij in de Flevopolder die ten onder ging aan vraatzuchtige aalscholvers. 18 jan 2016 Aalscholvers vissen Tielse visplas leeg 5574 TIEL - De visplas in het Lingewaalpark bij de Tielse wijk Passewaaij bevat vooral nog grote vissen. Dat is een gevolg van intensief vissen door aalscholvers, stelt Sportvisserij Nederland. 29 jul 2015 Minder aalscholvers 4568 Nederland telt een kleine 20.000 aalscholver-broedparen. De verwachting van Sovon Vogelonderzoek Nederland is dat dit aantal in de komende jaren kleiner wordt. 06 mrt 2014 Verbeter je viswater: inrichting en visuitzet 6974 Sportvissers willen vissen én vangen! Met de steeds helderder en voedselarmer wordende Nederlandse wateren en de vraat door aalscholvers, is het een hele klus om als hengelsportvereniging aan deze wens te voldoen. Sportvisserij Zuidwest Nederland heeft samen met Sportvisserij Nederland infobladen ontwikkeld, aan de hand waarvanmee verenigingen hun viswater onder handen kunnen nemen. 12 feb 2014 Evaluatie aalscholverprojecten 12948 In de afgelopen vijf jaar heeft Sportvisserij Nederland verschillende proefprojecten gedraaid inzake de bestrijding van aalscholvervraat. Daarbij is op diverse visvijvers onderzocht hoe de visstand kan worden beschermd en waar mogelijk verbeterd. 29 mei 2013 Aalscholverperikelen 10170 De interactie aalscholver-vis-visserij en de daaraan verbonden beheervraagstukken, is niet beperkt tot West-Europa. Ook in Canada staat de mogelijke impact van aalscholvers hoog op de beheeragenda’s. Kennis over voedselbronnen (vissoorten, prooilengte) en lokaties waar de aalscholvers vis prederen, is van belang om eventuele beheermaatregelen te nemen. 25 mrt 2013 Slechts 2% uitgezette smolts in de Maas bereikt de Noordzee 9192 Teveel obstakels hinderen vismigratie in de Maas. Het uitzetten van smolts in de Maas om de zalm te herintroduceren blijkt onvoldoende effect te sorteren. Stuwen, waterkrachtcentrales, sluizen en het ontbreken van een geleidelijke zoet-zoutovergang zorgen ervoor dat er vrijwel geen volwassen zalm terugkeren naar de bovenstroom van de rivier.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.