Kinderen vissen gratis met de online jeugdvergunning van verenigingen

33193
06 feb 2020

Kinderen tot 14 jaar kunnen inmiddels bij ruim 200 hengelsportverenigingen gratis kennis maken met de hengelsport. Deze verenigingen hebben de gratis Online Jeugdvergunning geactiveerd in hun ledenadministratie. Hiervan wordt al veelvuldig gebruik gemaakt, bijvoorbeeld in combinatie met de vislessen op basisscholen.

Jaarlijks vissen meer dan een kwart miljoen kinderen. Veel kinderen komen in aanraking met het sportvissen en zijn snel enthousiast.
Aanzienlijk minder kinderen zijn lid van een hengelsportvereniging. Voor een aantal is de drempel om direct een JeugdVISpas aan te schaffen te hoog (vooral voor ouders). De gratis online jeugdvergunning biedt in dit geval uitkomst.

Elke hengelsportvereniging kan op de eigen website eenvoudig een link plaatsen voor het aanvragen van deze jeugdvergunning via www.vispas.nl.

Gratis online jeugdvergunning


De online jeugdvergunning is bedoeld voor kinderen jonger dan 14 jaar, die in de eigen woonomgeving beginnen met vissen. Deze kinderen blijven bij veel verenigingen ‘onzichtbaar’ omdat zij niet weten dat zij een schriftelijke toestemming nodig hebben of omdat de ouders eerst even willen aankijken of hij/zij het vissen ook echt leuk vindt.

Via de link op de verenigingswebsite kunnen kinderen eenvoudig een op naam gestelde gratis jeugdvergunning aanvragen voor het vissen met één hengel en een beperkt aantal aassoorten. Op een digitaal formulier vullen zij hun naam, adres, geboortedatum en geslacht in en vervolgens kunnen zij hun jeugdvergunning direct zelf printen.

Gratis Stekkie magazine


Kinderen die een gratis jeugdvergunning invullen en downloaden zijn meteen geregistreerd en zichtbaar in de ledenadministratie HSV Leden. De geregistreerde kinderen krijgen vier keer per jaar gratis het Stekkie Magazine van Sportvisserij Nederland thuisgestuurd, met vistips, visverhalen én informatie over de JeugdVISpas.

De gegevens kun je als vereniging gebruiken om met de vergunninghouders te communiceren over bijvoorbeeld leuke jeugdactiviteiten.



Sportvisserij Nederland stuurt bovendien twee keer per jaar een e-mail naar de (ouders van) jeugdvergunninghouders, waarin ze worden geïnformeerd over de voordelen van de (Jeugd)VISpas. Hierbij is ook een directe link naar de VISpas bestelmodule van de vereniging opgenomen.

Perfect vervolg op een visles


Via de vislessen worden jaarlijks duizenden schoolkinderen bereikt (in 2019 bijna 15.000!). Deze kinderen zijn na afloop van de visles zonder uitzondering erg enthousiast over het vissen. Een perfect moment om ze te wijzen op de gratis jeugdvergunning! Als vereniging kun je deze informatie aanbieden op een flyer, dat in het tasje gaat dat alle kinderen na afloop van de les krijgen.



Ook voor jouw vereniging? We helpen je graag!


Wil jouw vereniging ook een online gratis jeugdvergunning op de website aanbieden? Verenigingen kunnen zelf eenvoudig in HSV Leden (onder Instellingen - modules) de jeugdvergunning aanbieden. Je kunt hier ook het logo van de vereniging opvoeren en aangeven in welk water de jeugdvergunning geldig is.

Kom je er zelf niet uit? Neem dan gerust contact op met Daniël Weijers van Sportvisserij Nederland via dit mailadres of telefonisch via 030-6058442.
Gerelateerde berichten
12 aug 2019 Vislessen voor meer dan 15.000 kids 3391 Het Vissenschool-programma van Sportvisserij Nederland en de hengelsportfederaties is ook dit jaar weer een groot succes. Meer dan 15.000 kinderen maken in 2019 kennis met de onderwaterwereld en sportvissen dankzij de inzet van enthousiaste VISmeesters en vrijwilligers bij hengelsportverenigingen. 08 feb 2019 Bijna 200 verenigingen met een gratis jeugdvergunning! 6628 Steeds meer verenigingen besluiten om de Online Jeugdvergunning aan te bieden, een laagdrempelig document voor kinderen tot 14 jaar om kennis te maken met de sportvisserij. 29 nov 2018 Steeds meer verenigingen met een gratis jeugdvergunning! 3614 Steeds meer verenigingen besluiten om de gratis online jeugdvergunning aan te bieden. Na een eerste belronde met de verenigingen in het gebied van Sportvisserij Groningen Drenthe heeft inmiddels 75% van deze verenigingen de module voor de online jeugdvergunning geactiveerd! In de komende periode worden meer verenigingen in het hele land gebeld om ze te enthousiasmeren over de gratis jeugdvergunning. 02 nov 2018 Nieuw voor verenigingen: gratis jeugdvergunning aanbieden 5520 Vanaf 27 november is het mogelijk om als vereniging de gratis Jeugdvergunning - naast de JeugdVISpas - aan te bieden via www.vispas.nl. 01 mrt 2018 Gratis online jeugdvergunning 19371 Het uitgeven van een gratis jeugdvergunning voor het vissen met één hengel verlaagt de drempel voor kinderen om met een document te gaan vissen. In de praktijk blijkt echter, dat deze jeugdvergunninghouders meestal niet geregistreerd worden. En dus mist de vereniging de kans om met deze vissende jeugd contact te leggen, om ze (beter) te leren vissen en met vis om te gaan. Maar vooral ook om ze te binden aan de vereniging!

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.