HSV Service

Overlast waterplanten onderzocht Rijn en IJsselgebied

5341
22 mrt 2016

De laatste jaren zorgt de toenemende waterplantengroei in viswateren voor problemen bij veel sportvissers. Daarom doet Sportvisserij Nederland in samenwerking met Hengelsport Federatie Midden Nederland onderzoek naar de waterplantenproblematiek in het werkgebied van Waterschap Rijn en IJssel.

De resultaten uit deze enquête worden gebruikt om meer kennis op te doen over waterplantenbeheer, voor een betere bevisbaarheid. De gegevens uit de enquête worden strikt vertrouwelijk behandeld en alleen gebruikt voor het onderzoek. Het invullen van de enquête duurt slechts een paar minuten.

Onder de inzendingen worden drie mooie prijzenpakketten verloot met onder andere een originele Teamcap en een Veldgids Nederlandse zoetwatervissen. De enquête sluit op 15 april, dus vul de enquête meteen in!
Gerelateerde berichten
22 mrt 2016 Beheer op zijn Vlaams : Natuurlijk viswater is maakbaar 9603 (Bron: Visionair 39) Hoe maak je van een kale plas een eldorado voor sportvissers, zeilers en surfers terwijl je ook nog resultaten bereikt waar natuurbeschermers hun vingers bij aflikken? Theo Pustjens en zijn vrienden deden het in de Heylakker in het Vlaamse Maasmechelen. Hij denkt dat in Nederland dit ook moet kunnen. 15 jan 2016 Aanpak overlast waterplanten: vul de enquête in! 8615 Het Watersportverbond, Sportvisserij Nederland, het Platform Waterrecreatie, de Coöperatie Gastvrije Randmeren en HISWA Vereniging hebben de handen ineengeslagen om de overlast van waterplanten in Nederland in kaart te brengen middels een enquête. 16 okt 2015 Handen uit de mouwen bij waterplantenoverlast (video) 6765 De Eerste Culemborgse Hengelaars Vereniging (ECHV) heeft in een aantal viswateren te kampen met overmatige groei van gele plomp. In een paar vijvers werden de mogelijkheden om te vissen zo sterk beperkt, dat men besloot om de handen uit de mouwen te steken - of beter gezegd: de benen in een waadbroek te steken! 12 mei 2014 Waterplantenbeheer met graskarpers (video) 10290 In veel wateren zorgt overmatige plantengroei voor problemen en overlast voor sportvissers. Daarom voert Sportvisserij Nederland in samenwerking met een aantal hengelsportverenigingen graskarperproeven uit. Deze hebben als doel om te onderzoeken bij welke graskarperdichtheid waterplanten tot een aanvaardbaar niveau kunnen worden teruggebracht. 03 apr 2014 200 kilo graskarper uitgezet in America 9274 In samenwerking met Sportvisserij Nederland werd op 1 april 200 kilo graskarper uitgezet in de visvijver van HSV De Put, in America (L). Omstreeks 10:00 uur werden de graskarpers geleverd en gingen vrijwilligers aan de slag om de vissen zo efficiënt mogelijk uit te zetten. 26 mrt 2014 Hoe schoon willen we ons water? 5978 Symposium over waterkwaliteitsbeheer en wensen uit de samenleving Op vrijdag 4 april organiseren Sportvisserij Nederland, Natuurmonumenten en Stichting Recreatietoervaart Nederland het symposium ‘Hoe schoon willen we ons water?’. Hierrin staat de ambitie van het Nederlandse waterkwaliteitsbeheer centraal. Het ministerie van Infrastructuur en Milieu en de Unie van Waterschappen ondersteunen dit symposium. 14 okt 2013 Overlast waterplanten in beeld 9238 Een gevarieerde waterplantenbegroeiing duidt op een goede waterkwaliteit. Een teveel aan waterplanten geeft echter problemen voor de vis en de bevisbaarheid van het water. 26 feb 2013 Onderzoek bestrijding waterplanten gestart 10567 Hydroventuri methode voor bestrijden waterplanten in Houten. Sportvisserij Nederland is kort geleden gestart met een project Waterplantenbeheer. De laatste jaren wordt een sterke toename van de (onder)waterplanten in een groot aantal wateren in Nederland waargenomen.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.