200 kilo graskarper uitgezet in America

9570
03 apr 2014

In samenwerking met Sportvisserij Nederland werd op 1 april 200 kilo graskarper uitgezet in de visvijver van HSV De Put, in America (L). Omstreeks 10:00 uur werden de graskarpers geleverd en gingen vrijwilligers aan de slag om de vissen zo efficiënt mogelijk uit te zetten.

De uitzetting is gericht op het terugdringen van waterplanten. De afgelopen jaren is de is de visvijver bijna dichtgegroeid met waterplanten. Dit zorgt voor veel overlast en het wordt steeds moeilijker voor sportvissers om hier te kunnen vissen. Mede hierom verrichtte HSV De Put, in het kader van de cursus Praktisch Visvijverbeheer, een visserijkundig onderzoek. Naar aanleiding van dit visserijkundig onderzoek werd het idee geopperd om graskarpers uit te zetten op de visvijver. Dit omdat graskarpers de massale plantengroei in het water tegen kunnen gaan en in bedwang kunnen houden.

Het doel van de graskarperuitzet is dat enerzijds de mogelijkheden voor de sportvisserij weer toenemen en anderzijds dat er voldoende waterplanten overblijven als schuil- en paaigelegenheid voor de vissen. De komende jaren wordt de waterplantenontwikkeling in de visvijver van HSV De Put nauwlettend gevolgd en wordt bekeken in welke mate de graskarpers een positieve bijdrage leveren aan het waterplantenbeheer en naar verwachting toegenomen hengelsportplezier.

Lees ook:

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.