HSV Service

Aantal sportvissers per gemeente

8181
22 nov 2021

Hoeveel sportvissers wonen eigenlijk in jouw gemeente? Het is zeer waarschijnlijk dat dit aantal afgelopen jaar flink is gegroeid. Landelijk groeide het aantal aangesloten sportvissers met zo'n 100.000 ten opzichte van 2019. En ook in 2021 voorzien we een - zij het wat meer bescheiden - ledengroei van ongeveer 10.000 aangesloten sportvissers.

Jaarlijks publiceert sportkoepel NOC*NSF, waarbij Sportvisserij Nederland sinds enkele jaren is aangesloten, de ledencijfers van alle aangesloten sportbonden. In 2020 waren er in totaal 589.194 personen lid van een bij Sportvisserij Nederland aangesloten hengelsportvereniging. Dit is gemiddeld 3,4% van de totale Nederlandse bevolking.

-> Op de website van Volkgezondheidenzorg.info (een website van het RIVM) zie je een kaart met aantallen aangesloten sportvissers per gemeente.

1,7 miljoen sportvissers

In deze ledencijfers mist een aantal groepen sportvissers zoals buitenslandse leden, leden die van meer dan één vereniging lid zijn, zeevissers die geen VISpas nodig hebben, jeugdvissers die vaak gratis mee kunnen vissen met VISpas-houders en meer.

Het aantal sportvissers in Nederland ligt dan ook aanzienlijk hoger: in 2020 groeide het aantal sportvissers naar 1,7 miljoen. Dat bleek uit onderzoek van Kantar TNS, voorheen TNS NIPO. Lees hier meer over dit onderzoek en de cijfers.

-> Lees hier meer over de economie en werkgelegenheid in de sportvisserij, vissende vrouwen, participatie onder jeugd en zeevissers en meer feiten en cijfers.

Lees ook:

Gerelateerde berichten
22 jun 2021 Jaarverslag 2020 online 3254 Het onlangs verschenen jaarverslag van Sportvisserij Nederland over 2020 is een uitgave vol klinkende cijfers. Zo bleek uit landelijk onderzoek (Kantar, 2021) dat het aantal mensen dat één of meerdere keren in het zoete water ging vissen, verdubbelde ten opzichte van 2019. 21 mei 2021 Jaarlijkse sportonderzoek - sportvisserij meeste nieuwe leden 3583 Jaarlijks laat koepelorganisatie NOC*NSF onderzoek doen naar de sport- en beweegdeelname in Nederland. Deze jaarlijkse rapportage dient als bron van informatie voor de hele sportbranche van Nederland. Het toont zowel de ontwikkeling van het aantal actieve sporters in Nederland als de ontwikkeling van leden en lidmaatschappen bij de sportbonden aangesloten bij NOC*NSF. 14 apr 2021 Sportvisserij groeit naar 1,7 miljoen sportvissers 3068 De coronacrisis heeft gezorgd voor een grote aanwas van nieuwe sportvissers. Mede ingegeven door deze ledenstijging heeft Sportvisserij Nederland door Kantar TNS – voorheen TNS NIPO – een groot onderzoek laten uitvoeren naar de hengelsport in 2020. We zetten de belangrijkste uitkomsten voor je op een rijtje. 20 nov 2020 Damesvissen in de lift 2996 De hengelsport wint de laatste jaren flink terrein onder vrouwen. Dat zie je niet alleen aan de waterkant, maar ook op televisie en aan de vangstberichten in diverse hengelsportmedia. Steeds meer dames ontdekken hoe leuk sportvissen is en deinzen er niet voor terug om (ook) in hun eentje of samen met andere vissende meiden naar de waterkant te gaan.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.