Fly Fair barst bijna uit z'n voegen

4339
17 mrt 2010

Vliegvissers kijken er reikhalzend naar uit: de enige echte Fly Fair. Het feest voor en door vliegvissers is weer daar! Op 29 en 30 mei gaat op recreatieterrein de Oase aan de Drontermeerdijk 13 te Dronten de vliegvisvlag in top.

Wat u mag verwachten?

De Fly Fair is dit keer gevestigd in 5 forse tenten, een aantal pagodetenten en het hoofdgebouw van de Oase. Daarnaast zijn er de nodige outdoor activiteiten over het gehele terrein verspreid.

In de grootste tent vindt u maar liefst 45 stands, tot de nok toe gevuld met alles wat uw hartje begeert. Winkeliers, importeurs, reisburo's en groothandels uit binnen- en buitenland voorzien u van adviezen en het broodnodige materiaal dat u wellicht nog ontbeert. De crème de la crème op vliegvisgebied. Op zoek naar een specifiek bindwijze? Meer dan 85 vliegbinders van naam en faam, afkomstig uit alle windstreken van de wereld, tonen tijdens deze dagen hun kunsten.
Dat gaat ook op voor de vele casters die weer graag naar de Fair komen om hun fraaie worpen te laten zien. En dat niet alleen, ze spijkeren uw kunde eventueel ook even fijn bij met een speciale worp of techniek.

In het hoofdgebouw vindt u een overzichtstentoonstelling van het werk van Ari 't Hart waar honderden bijzondere reels van deze kunstenaar te bezichtigen zijn. Daarnaast is er weer een art gallery, met fraaie schilderijen.

In samenwerking met de Vereniging Nederlandse Vliegvissers presenteert zich ook een flink aantal Nederlandse vliegvisclubs en mogen we ook onze Vlaamse collega's welkom heten. Wil je kennis maken met de laatste modetrends op het gebied van vliegviskleding gebied dan schuif je natuurlijk aan bij de catwalk. Natuurlijk zullen er ook weer een aantal veilingen worden gehouden, waar onder de bijzondere veiling van het legaat van de beroemde hengelsportjournalist Kees Ketting.


Kees Ketting

Op de 2e handsbeurs kunt u vast wel wat bijzonders op de kop tikken, of anders te koop aanbieden.

Terug van weggeweest is de Fly Fair Ghillie Service. Met de boot word u naar fraaie stekken op het Drontermeer gebracht. U kunt dus met uw al of niet pas aangeschafte vliegvishengel onder begeleiding van lokale gidsen aan de slag. Neem wel een waadpak mee want het Drontermeer is bij uitstek geschikt om wadend te bevissen.

In de lezingen tent zullen met regelmaar interessante lezingen door nationale en internationale vliegvissers worden gegeven.

Geen Fly Fair zonder life muziek en andere gekkigheid. En natuurlijk ontbreekt een uitgebreide catering niet. Moe geworden van al die vliegvisgekkigheid? Huur een van de kano's of en maak een tochtje in de buurt. Of stap op bij een van de antieke zeilbotters die u tijdens een rondvaart het Drontermeer laten zien.

Er zijn sigaren makers en er is een whiskyproeverij, u kunt leren vis roken en u kunt gewoon... een paar heerlijke dagen hebben. Kortom, de Fly Fair is een aanrader voor en weekeindje weg in eigen land!

Voor een routebeschrijving en meer gedetailleerde info kunt u terecht op www.flyfair.nl

Bron: Het Fly Fair team

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide