De Visvrouwen

Girlpower met een knipoog

Na hun televisiedebuut in 2019 gingen visvriendinnen én tegenpolen Paula Petiet en Nathalie van den Berg in 2020 opnieuw vier afleveringen op rij samen op avontuur voor diverse spannende visserijen. Ook dit jaar zijn de dames weer te zien op tv. Alle uitzendingen zijn terug te kijken op www.devisvrouwen.nl

Check hieronder de trailer van seizoen 2021.Positieve reacties

Naar aanleiding van de eerste seizoenen kregen Paula en Nathalie volop positieve reacties, ook van mensen die eigenlijk niets met sportvissen hebben. De aantrekkingskracht van het programma schuilt volgens Nathalie met name in de authenticiteit ervan. “Paula en ik blijven dicht bij wie we zijn en gaan iedere aflevering met een carte blanche op pad. Die spontaniteit levert de leukste televisie op, zeker met een apart stel zoals wij.”Ook in 2020 gingen Paula Petiet (links) en Nathalie van den Bergh meerdere malen samen op pad.

Steeds meer vissende vrouwen

Met het tv-programma De Visvrouwen wil Sportvisserij Nederland het vissen door vrouwen stimuleren, zoals de KNVB zich ook voor vrouwenvoetbal inzet. Daarnaast kunnen vrouwen een belangrijke vrijwilligersdoelgroep voor hengelsportverenigingen zijn. Dat steeds meer vrouwen in sportvissen een hobby vinden, blijkt overduidelijk uit de cijfers: in 2020 was het aantal vissende vrouwen (430.000) ruim verdubbeld ten opzichte van 2017 (200.000). In Scandinavische landen en de VS liggen de percentages vissende vrouwen zelfs nog veel hoger.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.