De VISvrouwen

Grilpower met een knipoog


Avontuur, hilariteit en zelfspot: daar draait het om in ‘De Visvrouwen’. Visvriendinnen én tegenpolen Paula Petiet en Nathalie van den Berg gaan in dit nieuwe, vierdelige programma samen op avontuur en laten elkaar hun ultieme sportvisbeleving zien. De serie gaat op zaterdag 15 juni om 17:00 uur van start en is te zien op RTL 4.Programma:

  • Afl. 1: za 15 juni om 17:00 uur op RTL 4 (herhaling zo 16 juni 10:50 uur)
  • Afl. 2: za 22 juni om 17:00 uur op RTL 4 (herhaling zo 23 juni 10:50 uur)
  • Afl. 3: za 29 juni om 17:00 uur op RTL 4 (herhaling zo 30 juni 10:50 uur)
  • Afl. 4: za 6 juli om 17:00 uur op RTL 4 (herhaling zo 7 juli 10:50 uur)

Hoewel Paula en Nathalie beide graag vissen, zijn ze verder in alles tegengesteld. Paula is een vrouw van het platteland en bij uitstek een ochtendmens. Vangen is voor haar als wedstrijdvisser een serieuze kwestie. Voor Nathalie – een vrouw van de stad en meer een avondmens – is vissen vooral ontspanning en een sociale aangelegenheid. Zij draagt graag make-up en is altijd in voor een wijntje. Hoe gaan deze karakters samen tijdens een visdag en wat voor gesprekken levert het op?


Viswijf


“Eigenlijk ben ik in alles een viswijf”, zegt Paula knipogend om zichzelf te beschrijven. Ter aanvulling op haar ‘eigen’ wedstrijdvisserij zet ze zich al jaren in voor de promotie van het jeugd- en damesvissen, onder meer met de organisatie van evenementen. Van het taboe op vissende vrouwen wil ze nog liever vandaag dan morgen af, en daarin is ze serieus. “Het beeld dat vissen een typische mannensport is, houden mannen vooral zélf in stand. Die denken van nature altijd dat ze het beter weten. Vrouwen hekelen hun bemoeizucht aan de waterkant en blijven daarom nog te vaak van sportvissen weg.” 

Avontuur


‘Blanco’ aan een visdag beginnen vond Paula het leukst aan de opnames voor De Visvrouwen. Het gaf haar een gevoel van avontuur. "Hoewel het niet direct in mijn aard zit, vind ik het heerlijk om een dag zonder plan op me af te laten komen. In het wedstrijdvissen – toch min of meer mijn wereldje – heb je dat totaal niet. Daar denk je juist vooraf over álles na om verrassingen tijdens het vissen te voorkomen.”

In balans


Dat Paula en Nathalie totaal verschillende types zijn en met een andere instelling vissen, was voor laatstgenoemde een extra reden om aan het programma mee te doen. “Ik ontmoet graag nieuwe mensen en vind het leuk om van anderen te kunnen leren. Paula en ik vulden elkaar tijdens de opnames uitstekend aan, zowel qua karakter als wat betreft viskennis. Zij weet onwijs veel van zoetwatervissen, ik met name van de zeevisserij. Juist door onze verschillen is het programma mooi in balans.”

De vierdelige serie ‘De Visvrouwen’ is te zien van zaterdag 15 juni t/m zaterdag 6 juli om 17.00 uur op RTL 4. De herhalingen zijn steeds de dag erna, van zondag 16 juni t/m zondag 7 juli om 10.50 uur.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide