Eerste 'Nederlandse' vis gevangen op WK karpervissen

5172
07 sep 2010

De eerste ‘Nederlandse’ vis op het WK karpervissen (WCC) is een feit. Hans Sissingh van team Carp Connections ving vanochtend om 11.00 uur een spiegelkarper van 15 pond.

Samen met vismaat Mark Huizinga zit Sissingh op een stek in een van de zwaardere secties van het veld, Hutchy’s 10. Op deze middenin het dichte bos gelegen stek is contact met de buitenwereld buitengewoon moeilijk, maar sijpelen nu toch de eerste berichten door naar de bewoonde wereld. Waaronder de vangst van de eerste karper op het WCC door een Nederlander.

Gistermiddag na het begin van de wedstrijd zijn Mark en Hans de hele middag druk doende geweest met het verkennen en 'schoonmaken' van de te bevissen stekken – er lag namelijk nogal wat wier.Dit werk betaalde zich na een nacht van stromende regen deze morgen uit met de vangst van de eerste vis. Over het hoe en waarom laten de heren ons nog even in het ongewisse: je moet de concurrentie op omliggende stekken niet onnodig wijzer maken.

Teamrunner Mehmet helpt zowel bij het landen als terugzetten van de vis. 

Teamkoppel twee van het Carp Connections team, de gebroeders Carlo en John Gras, hebben op stek 3 van Jetfish eiland ook vis gevangen. Helaas was dit een meerval en tellen deze vissen niet mee voor het klassement. Ook de gebroeders Marcel en Jeroen Wolf op Pescalis eiland 02 zijn vol vertrouwen. Die stek ligt dicht bij de stek waar de Nederlandser Walters en Teuben vorig jaar een tweede plaats wisten binnen te slepen. Bovendien vissen zij hetzelfde aas als destijds: KGB boilies. Het Oranje team heeft kortom nog alle kansen om dit event met een goed resultaat af te ronden.


 

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide