Vuurdoop - JRC 60" Oval Brolly

15 aug 2012

De benodigde Visserijwetswijziging die het mogelijk maakt om het hele jaar rond ’s nachts te vissen, staat volgens demissionair staatssecretaris Bleker voor september op de rol. Het verblijfsmiddel c.q. ‘onderkomen’ dat daarbij is toegestaan, is echter plaatselijk geregeld. Tenten, domes en bivvy’s zijn dus lang niet overal toegestaan. Een paraplu met zijflappen, zoals de 60” Oval Brolly van JRC, mag doorgaans wel.

Tenten en andere grote verblijfsmiddelen – vooral populair onder karpervissers – worden in grote delen van het land toegestaan of gedoogd. Toch zijn er ook regio’s waar de controlerende instanties zo’n tent nog steeds als een ‘illegaal kampeermiddel’ beschouwen. Daar is vaak alleen een paraplu geoorloofd. De grens van wat wel en niet mag, ligt meestal bij de ‘ovale paraplu met zijflappen’. Een onderkomen dat geen vast grondzeil heeft en in tegenstelling tot een tent of overwrap niet dicht kan worden geritst.

Klik hier voor het hele artikel. (PDF)

-> meer Vuurdopen

 

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.