HSV Service

Nederland in het spoor van topfavoriet Italië

6047
03 sep 2011

De Nederlandse senioren hebben op het WK Zoetwatervissen een prima eerste dag achter de rug. Door maar liefst vier sectoroverwinningen staan ze in het tussenklassement slechts twee punten achter op thuisland en topfavoriet Italië.

“Een heel mooi resultaat dat bewijst dat we er echt bij beginnen te horen. We hebben hiermee ons visitekaartje afgegeven”, zegt bondscoach Jan van Schendel na afloop van de eerste wedstrijddag verheugd. “Want deze tweede plek is niet gestolen, maar een prestatie van formaat die de hele ploeg heeft neergezet. Echt helemaal top.”

De fantastische voorbereiding die het Nederlandse team de afgelopen week volgens Van Schendel had, vertaalde zich tijdens de eerste wedstrijd in een schitterend resultaat. “De lessen en ervaringen uit de trainingssessies hebben we weten om te zetten in een heel mooi klassement. Het is ongelofelijk knap dat je in vier vakken eerste wordt. Mijn petje af voor wat Dieter Friederichs, Jo Adriolo, Bert Aufderhaar en Christian Surquin hebben gepresteerd. Ook Stefan Altena heeft het uitstekend gedaan, maar hij had de pech ongelukkig te loten. Gezien de omstandigheden zat er helaas niet meer in dan een zevende plek in zijn vak."

Altena wordt morgen bij de tweede wedstrijd vervangen door Jurgen Spierings. Van Schendel: “Die heeft in de voorbereiding laten zien er ook klaar voor te zijn, dus hij neemt de plaats van Stefan in.” Hoewel het gat met Italië slechts twee punten bedraagt, waakt Van Schendel voor teveel euforie. “Een goede eerste dag is natuurlijk leuk, maar het gaat uiteindelijk wel om het resultaat na twee dagen. We kunnen morgen een hoop winnen – naast het landenklassement hebben we immers ook vier kanshebbers in het individuele klassement – maar ook zomaar een medaille verspelen. Met sterke landen als België en Engeland niet ver achter ons, mogen we geen enkele misstap maken.”

Top drie tussenklassement

1. Italië 9 pnt.
2. Nederland 11 pnt.
3. Hongarije 15 pnt.
Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.