HSV Service

Hellevoetsluis, Maassluis en Spijkenisse genomineerd voor 'Hengelsporthoofdstad van het jaar'

6514
26 jan 2015

Uit een enquête onder hengelsporters is een top drie van gemeenten geselecteerd voor de door Visma georganiseerde verkiezing ‘Hengelsporthoofdstad van het jaar’. Maar liefst 69 gemeenten werden genomineerd door ruim 400 hengelsporters.

In alfabetische volgorde zijn Hellevoetsluis, Maassluis en Spijkenisse de drie steden die kans maken op de titel. Op 6 maart 2015 wordt tijdens de eerste dag van Visma, de grootste hengelsportbeurs van Europa, de winnaar bekendgemaakt.

Uit de resultaten blijkt dat hengelsporters de gemeenten hoger waarderen in verhouding tot vorig jaar. Zo heeft de visstand in alle gemeenten maar liefst een 8,2 gekregen als gemiddeld cijfer en heeft 60% van de genomineerde gemeenten het afgelopen jaar vis uitgezet in de wateren. Een groot aantal gemeenten organiseert in samenwerking met de hengelsportverenigingen schoonmaakacties om het water leefbaar te houden voor vissen. De diversiteit aan vis in de viswateren wordt beoordeeld met een 8,1.

Hellevoetsluis wordt door de stemmers geroemd om de prachtige, waterrijke omgeving en de organisatie van de internationale World Predator Classic (in juni 2015). Maassluis staat vooral bekend om het populaire visgebied Boonerlucht, dat in 2000 is aangelegd en waar men kan vissen op witvis, karper, snoek en snoekbaars. De gemeente Spijkenisse blinkt uit dankzij de actieve hengelsportvereniging, het aanbod en de kwaliteit van de aanwezige hengelsportwinkels en het organiseren van jeugdwedstrijden.

Strijd om de titel barst los

Visma zet zich in voor bevordering van de samenwerking tussen gemeenten en hengelsportverenigingen. Voor de genomineerde gemeenten en de bijbehorende hengelsportverenigingen gaat het echte werk nu beginnen. Zij moeten nu bewijzen waarom ze de titel verdienen en zorgen dat ze veel stemmen krijgen. Creativiteit loont, denk bijvoorbeeld aan aandacht vragen in lokale (of landelijke) media, het geven van visles op basisscholen of een andere ludieke hengelsportactie bedenken om stemmen te werven. Iedereen kan vanaf vandaag stemmen op één van de drie genomineerden via www.visma.nl/hengelsporthoofdstad

De publieksstemmen en de inzet van de gemeente bepalen wie de winnaar wordt. De winnaar van 2014, Den Haag, zal de officiële Hengelsporthoofdstad van het jaar vlag overdragen, op 6 maart 2015 om 19:00 uur in Ahoy Rotterdam, op de eerste beursdag van Visma.

Visma 2015

De 47e editie van de grootste en meest complete hengelsportbeurs van Nederland vindt plaats op 6, 7 en 8 maart in Ahoy Rotterdam. Ruim 70 exposanten in de categorieën groothandel, detailhandel, boten en toerisme presenteren hun nieuwste hengelsportaanbod aan circa 19.000 hengelsporters. Daarnaast vinden er vele activiteiten plaats, voor zowel fanatieke sportvissers als recreatieve vissers. Kaarten zijn met korting te bestellen via www.visma.nl of op beursdagen tegen het normale tarief te koop bij de kassa van Ahoy Rotterdam.

Openingstijden: vrijdag 6 maart van 10.00 – 22.00 uur, zaterdag 7 maart en zondag 8 maart van 10.00 – 17.00 uur.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide