Vis & water

Hét Visblad online september (video)

3450
16 aug 2012

Hoewel het vorige Visblad nog relatief ‘vers’ is, komt de nieuwe editie van je favoriete sportvismagazine vandaag alweer uit. In verband met het WK Dames Zoet 2012 dat van 20 t/m 26 augustus in Leeuwarden plaatsvindt, verschijnen we namelijk iets eerder. Nou is dat zeker geen straf, want het september nummer is namelijk weer zeer lezenswaardig.

Zo hebben we een primeur in de vorm van het vissen op zeekarper oftewel dorade! Deze nieuwe zoute sportvis doet in de zomermaanden onze Noordzee aan en is dan zeer zeker goed en gericht te bevissen. De reportage die we begin juli met Pieter Beelen maakten viel wat vroeg in het zeekarperseizoen, maar slaagde met vlag en wimpel. In het artikel lees je hoe je deze nieuwe visserij precies aanpakt, zodat je in de topmaanden augustus en september zelf nog de Noordzee op kan om dorades te vangen.

Oppervlaktevisserij op zeebaars

Verder hebben we een knaller van een artikel over het oppervlaktevissen op zeebaars. Hoewel niet altijd de meeste effectieve manier om zoute baarzen te vangen, is dit wel veruit de meest spectaculaire. Kolken achter je plug, rugvinnen die de waterspiegel doorklieven en als alles klopt ook die verlossende beuk op het kunstaas. Jelmer Scheffer is helemaal verslingerd aan het vissen met oppervlaktekunstaas op zeebaars en je moet niet raar opkijken als je na het lezen van zijn verhaal zelf ook bevangen raakt met dit virus.

Vraag het aan Ed: is er al vis te vangen op Maasvlakte 2?
Ook in de Vraag het aan Ed van september ruim baan voor de zeebaars. Wim Tiebout uit Vlaardingen vroeg namelijk aan Ed of er al een visje te vangen is vanaf het nieuwe strand van de Tweede Maasvlakte. Die wist het antwoord ook niet zo één, twee, drie te geven, dus gingen beide heren samen richting het nieuwste stukje Nederland. Hoe ze het er daar vanaf brachten, lees je in het relaas van Ed. Traditiegetrouw was ook cameraman Sytse van der Harst aanwezig om een en ander op film vast te leggen. Check de video hieronder voor de bewegende beelden!

Gezien de vakantieperiode en korte productietijd van dit Visblad, ontbreekt de gebruikelijke Visblad TV aflevering dit keer. Maar niet getreurd: het blad staat vol met nog veel meer leuke artikelen. Zo gaat Raymond Hakkert eerst de keuken in en daarna achter de karper aan, zijn we met Rob Rijkers op barbeel gaan vissen en vertellen vier hengelbouwers over hun ambacht. Ook blikken we uitgebreid vooruit op het WK Dames Zoet in Leeuwarden. En met het oog op de naderende verkiezingen voor de Tweede Kamer vroegen we de politieke partijen naar hun standpunten over de sportvisserij. Tel daar de vaste rubrieken (Zo zit dat, Vis TV Backstage, Visnieuws, Verenigingsnieuws, etc.) bij op en je kunt er weer even tegenaan met dit nieuwe Visblad.

Abonnement

Heb jij nog geen abonnement op Hét Visblad? Voor slechts € 11, 95 per jaar ontvang je hét magazine voor de Nederlandse sportvisser twaalf keer per jaar. Dat is nog geen euro per maand! Bovendien mag je ook nog een welkomstgeschenk van Sportvisserij Nederland uitkiezen. Klik hier voor een abonnement.

Archief

Visblad TV (video's)

Vraag het aan Ed (video's)

Karpervissen

Roofvissen

Vliegvissen

Witvissen

Zeevissen

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.