Vis & water

Tweede noodbassin aangelegd tegen 'mestramp'

4596
23 dec 2007

Mussel - Aan de Ondersteveenweg bij Mussel wordt vandaag een tweede noodbassin aangelegd. Met twee pompen wordt dat bassin gevuld met door mest vervuild slootwater uit de directe omgeving. De werkzaamheden worden uitgevoerd in opdracht van de gemeente Stadskanaal.

Dit alles is nodig omdat eerder deze week uit een mestopslag bij de nabijgelegen A.G. Wildervanckweg zo'n twee miljoen liter gier lekte. Dat kwam in het Mussel Aa- Kanaal terecht en veroorzaakte een massale vissterfte.

Om de milieuschade te beperken werd een noodbassin aangelegd. Vervuild slootwater werd daar in gepompt maar gisteren bleek ook dat bassin te lekken. Burgemeester Jur Stavast gaf daarop opdracht om vandaag het tweede, tijdelijke noodbassin te maken. Dat is negentig bij negentig meter groot. Ook zijn in enkele vervuilde sloten in de directe omgeving dammen gemaakt, om te voorkomen dat de mest zich verder zal verspreiden.

Bron: dvhn.nl

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide