Vis & water

Alle afleveringen 'Natuur in de stad' online te bekijken

7550

Alle afleveringen van de spraakmakende serie 'Natuur in de stad' zijn te bekijken door op deze link te klikken:

Bekijk alle afleveringen van 'Natuur in de Stad'

Natuur in de Stad
In steden is meer natuur te vinden dan je denkt. Je moet er alleen wel even naar zoeken: aan de rand van een industrieterrein, in een verlaten hoek van het park, achter tuinschuttingen of langs oevers en kades van stadssingels. Daar vind je een grote variatie aan flora en fauna: vlinders, vleermuizen, padden, varens, paddenstoelen etc. In de stad komen minstens evenveel (en soms wel meer) verschillende soorten planten en dieren per vierkante meter voor dan op het platteland.

Deze natuur is van grote waarde: mensen hebben natuur nodig om zich goed te voelen. Steden doen dan ook steeds meer hun best om de stedelijke natuur te behouden, of te laten opbloeien, door middel van plannen en gerichte maatregelen. Planten en dieren worden geteld, losse stroken natuur met elkaar verbonden en grachten en beekjes worden in oude glorie hersteld. Zo ontstaan er steeds nieuwe mogelijkheden voor de natuur in de stad.
Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.