Vrouwen gratis naar VISMA

2587
03 mrt 2008

Steeds meer Nederlandse vrouwen werpen hun hengel uit, inmiddels al een kwart miljoen. Er zijn zelfs speciale competities voor vrouwen. Maar er zijn ook vrouwen waarvan de man fanatiek visser is en de vrouw de lol ervan (nog) niet helemaal inziet.

Voor beide types vrouw is Visma dé kans om alles op het gebied van hengelsport te ontdekken. Van 27 tot en met 30 maart 2008 zijn in Ahoy Rotterdam de nieuwste hengelsportproducten te koop, worden er veel demonstraties gegeven en vertellen bekende vissers over hun visavonturen. Ter gelegenheid van de 40e editie van deze grootste hengelsportbeurs van de Benelux krijgen vrouwen gratis toegang.

De hengelsport is een breedtesport: zo'n 2 miljoen Nederlanders werpen wel eens een hengel uit. Binnen dit totale aantal groeit het percentage vrouwen en kinderen. Deze vrijetijdsbesteding wordt meer en meer als een gezinssport gezien. Ook opa's en oma's zijn regelmatig met hun kleinkinderen langs de waterkant te vinden. In het kader van de 40e editie van de beurs kunnen vrouwen en kinderen t/m 11 jaar* Visma gratis bezoeken.

Daarnaast krijgen de eerste 250 kinderen per dag een hengeltje cadeau en is er opvang geregeld voor de allerkleinsten. Iedere betalende bezoeker, ofwel iedere man, ontvangt een kortingsvoucher ter waarde van € 9,50 die bij de deelnemende standhouders ingewisseld kan worden bij een minimale besteding van € 100,00.

Vrouwen en vissen
In augustus 2007 was voor het eerst een Nederlands damesteam vertegenwoordigd op het wereldkampioenschap zoetwatervissen voor vrouwen in Toledo, Spanje. De dames wisten een fraaie zesde plaats te behalen. Tijdens de wereldkampioenschappen op zoetwater wordt veelal gevist met zeer lange, maar naar verhouding lichte, vaste hengels. De eerste dameshengels- en molens die op de markt verschijnen zijn opvallenderwijs in de kleur roze uitgevoerd.

Er zijn verschillende soorten hengelsport waarvan vliegvissen bij vrouwen het meest populair is. De Amerikaanse Kate Blubaugh is een enthousiast vliegvisser en heeft diverse wateren in Nederland en Europa bevist. Zij zal op Visma een aantal vliegvisdemonstraties verzorgen. Ook is er op Visma een breed aanbod visvakantiebestemmingen te vinden. Vrouwen spelen een grote rol bij de keuze van een vakantiebestemming, dus of zij nu zelf vissen of een van hun gezinsleden, op Visma kunnen zij zich goed oriënteren.

Visma 2008
Visma, de vaste stek van elke hengelsportliefhebber, is al 40 jaar toonaangevend in Nederland. Iedereen die iets met hengelsport of aanverwante interesses heeft, kent het evenement. Voor velen vormt Visma de start van het visseizoen. Visma is geopend op donderdag 27 en vrijdag 28 maart van 10.00 tot 22.00 uur en op zaterdag 29 en zondag 30 maart van 10.00 tot 17.00 uur. Meer informatie over de activiteiten en noviteiten op Visma is te vinden op www.visma.nl.

* Twee kinderen per begeleider zijn gratis, een derde kind betaalt het normale kindertarief van € 6,00.

Bron: expovisie.nl

Er zijn geen gerelateerde berichten.
Labels

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.