Ons Vermaak zet forel uit in de Dompekolk

8303
19 mei 2008

KAMPEN - Leden van hengelsportverenigingOns Vermaak hebben afgelopen zaterdag in de Dompekolk - hartje Kamperveen - weer forellen uitgezet.

Deze diepe kolk met zijn glasheldere water is ideaal voor forellen - en dat is dan ook de reden dat men bij 'Ons Vermaak' graag de forelstand in de kolk op een goed peil brengt.

Foto: Leden van Ons Vermaak zetten zaterdag forel uit in de Dompekolk, een voor deze vis zeer geschikt viswater van de vereniging.

Oorspronkelijk zou er afgelopen zaterdag aan de Dompekolk een forelviswedstrijd zijn, maar een sterke vertroebeling in de afgelopen weken van het anders zo heldere water noopt 'Ons Vermaak' de wedstrijd af te gelasten en te verplaatsen naar oktober.

Volgens Pieter van den Broek, visstandbeheer van 'Ons Vermaak' kwam het troebel worden niet door algen, maar door een sterke stuwing van grondwater, mogelijk veroorzaakt door de diverse grondwerkzaamheden in de omgeving. Het water was melkkleurig als gevolg van het opgestuwde leem van de bodem. Inmiddels is de vertroebeling weer verdwenen en het water weer even helder als voorheen.

Van den Broek wijst er op dat in de Dompekolk alleen Ons Vermaak-leden en mensen met een dag- of weekkaart mogen vissen. Er is een strak reglement en er mogen maximaal twee forellen per dag meegenomen worden.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.