Rel om paling in Tweede Kamer

5167
25 jun 2008

Bron: telegraaf.nl AMSTERDAM - De VVD is woedend op de Partij voor de Dieren. Deze heeft het namelijk voor elkaar gekregen om de paling en kabeljauw van de lunchkaart in de Tweede Kamer te krijgen.

De bedreigde vissoorten worden niet langer geserveerd in het Nederlandse parlement. Na een pleidooi van de Partij voor de Dieren heeft Tweede Kamer-voorzitter Gerdi Verbeet die toezegging gedaan.

Vissoorten die ernstig worden overbevist en in hun voortbestaan worden bedreigd mogen niet langer als broodbeleg gebruikt worden voor parlementariërs, meldt Blik op Nieuws.

Des duivels

De VVD is verbijsterd en heeft het helemaal gehad met de 'fratsen van de Partij voor de Dieren'. Zo staat te lezen op de website van de partij.

VVD-Kamerlid Charlie Aptroot is des duivels: “Het is te gek voor woorden. We betalen ons blauw aan belasting, staan dagelijks in de file en waar maakt de Tweede Kamer zich druk over? Over de eigen menukaart en een verbod op een broodje paling. Soms schaam ik mij lid te zijn van een parlement dat zichzelf nauwelijks serieus neemt.”

“Paling is een geweldig Nederlands product waar we trots op kunnen zijn. In de natuur wordt paling beschermd, maar er wordt voldoende paling gekweekt, door ondernemers op verantwoorde wijze, om de 150 Nederlandse volksvertegenwoordigers en de rest van Nederland van een broodje paling te voorzien”, aldus Aptroot.

“Eerst de vissenkom willen verbieden, nu het broodje paling. En dan vinden we het gek dat het vertrouwen in de politiek afneemt.”

Haringkar

In de laatste zin haalt de VVVd nog éen keer uit naar de Partij voor de Dieren. 'De VVD-fractie is na de fractievergadering een visje gaan eten bij de haringkar naast het Binnenhof. Zo lang die er nog mag staan van Marianne Thieme...'

Bron: telegraaf.nl

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.