Snoekbaarsvissers gezocht!

11054
02 jul 2008

Sportvisserij Nederland organiseert op zondag 6 juli samen met het NKS, Rijkswaterstaat Zuid-Holland, de Waterdienst, Hengelsportfederatie Zuidwest Nederland en het bureau Visadvies voor de vierde keer een snoekbaarswedstrijd.

Deze wedstrijd vindt plaats op de Maas bij Niftrik en staat in het teken van het Migratieonderzoek Snoekbaars Nederlandse Benedenrivieren.

Het doel van de wedstrijd is om 75 maatse snoekbaarzen te vangen en deze te merken met een zogenaamde transponder die door verschillende detectiestations in de rivieren wordt waargenomen. Op deze manier komen we meer te weten over het migratiegedrag in de benedenrivieren van deze voor de sportvisserij belangrijke vissoort. Eerder werden bij wedstrijden op de Oude Maas en het Haringvliet met medewerking van sportvissers al 360 snoekbaarzen gemerkt.

Deelname aan deze wedstrijd – waarbij in koppels van twee personen vanuit boten wordt gevist – is gratis. Sportvisserij Nederland stelt geldprijzen beschikbaar en de sponsoren Pure Fishing, Spro en Standard Horizon zorgen voor een mooi gevulde prijzentafel. Meer informatie over de wedstrijd en het inschrijfformulier vind je op de website van het NKS: www.nksnoekbaarsvissen.nl.

We zien aanstaande zondag het liefst zoveel mogelijk boten om deze unieke rol voor de sportvisserij goed in te kunnen vullen.

Graag tot zondag!

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide