Slaapplek voor nachtvissers

5184
03 jul 2008

Bron: ad.nl HELLEVOETSLUIS - Om wildkamperen aan banden te leggen, krijgen nachtvissers in de gemeente Hellevoetsluis speciale kampeerstroken toegewezen waar zij hun tenten mogen opslaan in de zomermaanden.

Het plan is om alleen leden van de plaatselijke hengelsportvereniging Het Voornse Kanaal en leden van de Federatie van Hengelsportverenigingen Zuid-West Nederland die in het bezit zijn van een vispas en een nachtviskaart gebruik te laten maken van de kampeerstroken.

De hengelsporters gaven in 2006 al te kennen dat zij dit in strijd vinden met de Visserijwet. De gemeente Hellevoetsluis gaf aan dat zij de vissers niet in de wielen wil rijden, maar dat de maatregel nodig is om overlastgende jonge vissers aan te pakken. Vooral in de Bonsen en Ravense Hoeck ondervonden bewoners die langs het water wonen s nachts veel overlast van kabaal makende vissers.

Door plekken aan te wijzen langs het water waar een uitzondering geldt voor het visverbod, probeert de gemeente de vissers tegemoet te komen. De overheid heeft de wet Openlucht Recreatie afgeschaft met als doel vrij kamperen op meer plekken mogelijk te maken. In Nederland wordt daar nogal star mee omgegaan, in tegenstelling tot andere Europese landen waar veel makkelijker buiten de officiële kampeerterrein kan worden gekampeerd.

Het probleem waarmee recreatiegemeenten zoals Hellevoetsluis door de afschaffing van de wet Openlucht Recreatie te maken krijgen, is dat als er geen paal en perk wordt gesteld, kamperen op tal van plekken mogelijk wordt. Dit moet daarom worden geregeld in de Algemene Plaatselijke Verordening. Dat gebeurt vanavond in de gemeenteraadsvergadering.

Er zijn nu nog geen afspraken gemaakt met de hengelsportverenigingen. Na de aanvulling in de Algemene Plaatselijke Verordening van vanavond heeft het college vervolgens de bevoegdheid om ontheffingen te verlenen aan bijvoorbeeld de hengelsportverenigingen en bij evenementen, maar ook om bepaalde locaties uit te sluiten van dit verbod. De Hellevoetse VVD wil niet dat alles wordt dichtgetimmerd en dat er ook plekken worden aangewezen waar bijvoorbeeld campers spontaan een nacht kunnen staan. Het college belooft plekken te gaan bedenken.

Bron: ad.nl

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide