Resultaten NKS snoekbaars migratie onderzoek

9424
09 jul 2008

Zondag 6 juli werd voor de 4de keer een snoekbaarswedstrijd georganiseerd in het kader van het Snoekbaars Migratie Onderzoek.

22 boten hebben alles gedaan om 75 maatse snoekbaarzen te vangen voor het onderzoek. Helaas bleven de vangsten achter, slechts 31 snoekbaarzen werden met veel moeite gevangen. Deze vissen zijn inmiddels geopereerd en zwemmen al weer in de Maas. Vanwege de slechte vangsten werd om 12 uur het wedstrijdtraject uitgebreid richting de stuw bij Grave. 'Daar is wel een snoekbaarsje te vangen' werd gezegd door de deelnemers, omdat het water daar troebeler en turbulenter is. En dat bleek waar. Om 11.30 uur waren nog maar 7 vissen binnen, om 15.00 uur waren dit er 31. Ondanks de slechte start emaar mede dankzij het heerlijke weer en de zeer positief ingestelde club snoekbaarsvissers kijken we terug op een geslaagde dag.

Prijzen werden beschikbaar gesteld door Spro, Standard Horizon, Pure Fishing en Sportvisserij Nederland. Luc Coppens en Ronny Lensink leverden de meeste snoekbaarzen voor het project en gingen er vandoor met de eerste prijs. Zij lieten de hoofdprijs (een unit van Standard Horizon) aan het koppel Herman Tijssen en Koen van Veen die met 1 vis van 59,3 cm tweede werden. "Wij zien voorzien van alle technische snufjes. We laten deze prijs graag aan iemand die 'm nog niet heeft" aldus Ronny en Luc. Zij namen de geldprijs van €150,- in ontvangst van Toine Aarts, projectleider van Sportvisserij Nederland. De complete uitslag van de wedstrijd is terug te vinden op de website van het NKS.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide