Nederlandse Junioren kanshebbers bij WK Zoet

5156
18 jul 2008

Het WK Zoetwatervissen voor Junioren vindt op zaterdag 26 en zondag 27 juli plaats op de watersportbaan van Gent. In België zullen twee ploegen van Sportvisserij Nederland de strijd om de wereldtitel aangaan. In de categorie jonger dan 18 jaar doen 18 teams mee, in de categorie onder de 22 jaar strijden 20 teams om het eremetaal.

De ploeg in de categorie onder de achttien jaar (U18) bestaat uit Bjorn Kienhuis, Sven Hekman, Anouk v.d. Belt, Bart Visser en Sjors Milder. Het team in de categorie jonger dan 22 jaar (U22) wordt gevormd door Luc de Werd, Peter Post, Anja Groot, Maikel van der Laken en Ramon Pasmans. De trainingen op het wedstrijdwater waar het WK wordt gevist, starten op dinsdag 22 juli en lopen tot vrijdagochtend 25 juli. De twee teams worden gecoacht door Jan Van Schendel, Willem Raven en André Schipper.

Nederlands goud bij Meerlandenwedstrijd als inspiratiebron
De leden van de twee WK-ploegen hebben tijdens de internationale juniorenwedstrijd in het weekend van 12 en 13 juli al kunnen zien hoe ze zich in de prijzen moeten vissen. Om zich alvast te oriënteren op het WK waren zij bankrunner en aandachtig toeschouwer bij de Meerlandenwedstrijd tussen België, Duitsland, Luxemburg en Nederland op hetzelfde wedstrijdparcours en zagen ze de Nederlandse équipe goud pakken.


De U18 ploeg: v.l.n.r. Bjorn Kienhuis, Sven Hekman, Anouk v.d. Belt, Bart Visser en Sjors Milder.


De U22 ploeg: v.l.n.r. Luc de Werd, Peter Post, Anja Groot, Maikel van der Laken en Ramon Pasmans.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide