Finale Topcompetitie 11 + 12 oktober

5679
09 okt 2008

De Nationale Topcompetitie beleeft op zaterdag 11 en zondag 12 oktober aan het Beukerskanaal te Steenwijk zijn apotheose. Het parcours van de finale van de meest prestigieuze viscompetitie van Nederland ligt tussen de Heerenbrug en de brug Giethoorn Noord.

Naast de algeheel winnaar van de Topcompetitie wordt daar ook bekend welke sportvissers zich hebben geplaatst voor de Nationale Selectie, waaruit de bondscoaches van Sportvisserij Nederland de vissers kiezen die aan het Wereldkampioenschap, EK en interlandwedstrijden deelnemen. Na de loting in zalencentrum De Meenthe te Steenwijk hebben de deelnemers vanaf 09.00 uur twee uur voorbereidingstijd, waarna de wedstrijd van 11.00 uur tot 15.00 uur wordt vervist. De prijsuitreiking vindt na afloop in hetzelfde zalencentrum plaats.

De Nationale Topcompetitie bestaat uit een achttal viswedstrijden die in de periode van april tot en met oktober in verschillende provincies worden gevist. In deze reeks komen voor iedere deelnemer de slechtste twee resultaten te vervallen. Na zes wedstrijden gaat Wim Wilbers bij de senioren aan de leiding, Peter Post staat bij de beloftes (oudere junioren) op één en Sjors Milder voert het juniorenklassement aan. Op hetzelfde parcours waar volgend jaar het Wereldkampioenschap voor senioren wordt vervist, proberen zij hun leidende positie te verdedigen. Daarbij maken alle deelnemers per wedstrijddag kans op het winnen van de dagprijzen. Voor de dagdeelnemers zonder speciale licentie is dit een mooie gelegenheid zich een keer te meten met onze nationale wedstrijdtop.

Bij de Nationale Topcompetitie wordt volgens de regels van de internationale wedstrijdorganisatie CIPS (Confédération Internationale de la Pêche Sportive) gevist, wat inhoudt dat uitsluitend vaste hengels tot maximaal 13 meter en werphengels die zijn voorzien van een dobber worden gebruikt. De winnaars van elke sector van het parcours krijgen 1 wedstrijdpunt, de nummers twee 2 punten, enz. Degene die op zondag de minste punten heeft is algeheel winnaar van de Topcompetitie. De vangst wordt tijdens de wedstrijden in zeer ruime leefnetten bewaard, na afloop gewogen en meteen weer teruggezet.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide