Meer plek vissers bij Kleine Vilt in Oeffelt

6587
20 okt 2008

Bron: gelderlander.nl. BEUGEN/OEFFELT - Bij de Kleine Vilt in Oeffelt worden extra visplekken aangelegd. Bovendien komt er, net als bij de plas 'het Ambtenarengat', een vissteiger voor gehandicapten.

Ook worden parkeerplaatsen aangelegd. De sliblaag in het Ambtenarengat wordt weggehaald, zodat de plas diep genoeg wordt om te kunnen vissen.

Dat hebben waterschap Aa en Maas, de gemeente Boxmeer en Brabants Landschap afgesproken met de hengelsportverenigingen De Maas (Beugen), De Berm (Boxmeer) en De Zalm (Oeffelt).

De visclubs mogen vanwege natuurontwikkeling niet meer op de Grote Vilt vissen. Door de mogelijkheden even verderop te verbeteren, kunnen ze hun sport wel blijven beoefenen. De vissers hadden aanvankelijk grote bezwaren tegen het visverbod op de Grote Vilt. Met het nieuwe voorstel kunnen ze wel leven.

Henny van Daal van hengelsportvereniging De Maas is in ieder geval tevreden met het bereikte akkoord. Op de Kleine Vilt komt een verdubbeling van het aantal visplekken, ik schat dat het er nu ongeveer twintig zijn. We kunnen straks, als het struikgewas is verwijderd, nagenoeg rondom de plas vissen." Ook nachtvissen behoort tot de mogelijkheden, is afgesproken.

Van Daal verwacht dat alle werkzaamheden bij de plassen al volgend jaar kunnen worden afgerond.

Bron: gelderlander.nl

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide