Supervangsten tijdens NK Kustvissen

6310
20 okt 2008

Was de afgelopen jaren nauwelijks sprake van spectaculaire visvangsten tijdens het Nederlands Kampioenschap Kustvissen, afgelopen zaterdag op het strand van Walcheren was er weer eens ouderwets vuurwerk.

Schar, bot, zeebaars, wijting, steenbolk en gul; alles was er en in ruime mate.

Winnaar en kersvers Nederlands Kampioen Arjan Heijboer uit Scherpenisse wist maar liefst 24 vissen met een gezamenlijke lengte van 538 centimeter te vangen. Tweede met 429 centimeter werd de bekende topvisser Kees Westdorp en derde Jurgen van Rijswijk van HSV ’s-Gravenzande die 308 centimeter vis liet meten.

Bij de korpsen, verenigingsteams van vijf vissers, ging de overwinning ook dit jaar naar het 1e Korps van de Edelkarper uit Bergen op Zoom. Het team bestaande uit Jan Stam, Remi Lindhout, Eric Goossens, Jan Hennekam en Arjan Rijnberg behaalde 50 wedstrijdpunten en ving in totaal 1292 cm vis. Tweede werd het 1e korps van E.G.H.V. uit Goes en derde het 3e korps van de Eurovissers uit Schiedam. Deze drie teams doen volgend jaar mee aan het Wereldkampioenschap Kustvissen in Duitsland.

Sportvisserij Nederland organiseert jaarlijks het NK Kustvissen afwisselend in het noorden, midden dan wel het zuidwesten van het land. Dit jaar viel weer de beurt aan de mooie Zeeuwse stranden tussen Zoutelande en Westkapelle. Altijd al wordt hier druk gevist, vandaar dat voor een grote viswedstrijd als het NK Kustvissen de keuze altijd valt op dit deel van Nederland.

Terwijl de zeebaars dikwijls in of net over de branding en langs de paalhoofden jaagt, is een verre worp meestal nodig om wijting, gul en platvis aan de schubben te komen.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide