Grootscheepse controle

6906
22 okt 2008

Bron: politie Zuid-Holland. Snoekbaars is een vissoort die zijn geld per kilo meer dan waard is. Er wordt buiten de officiële kanalen om al snel vele Euro’s per kilo voor betaald.

Het is dan voor “sportvissers” dan ook een lucratieve bezigheid om zoveel mogelijk snoekbaars te vangen en zwart te verkopen.

Binnen de politieregio Zuid-Holland-Zuid vindt deze vorm van visserij o.a. plaats op het Haringvliet, Hollands Diep en Oude Maas. Om vissers te laten weten dat zij ook op deze wateren gecontroleerd kunnen en blijven worden was door de Wijkpolitie van het district Hoeksche Waard in samenwerking met BOA’s van Staatsbosbeheer en de Afdeling Groene Handhaving van de Provincie Zuid-Holland wederom een meerdaagse controle opgezet van 16 t/m 18 oktober jl..

Door slechte weersomstandigheden viel de controle van de 16e letterlijk in het water. De beide andere dagen was het weer beter en werd er met twee boten op uitgetrokken voor controle op de wateren rond de Hoekse Waard. Op de 17e viel het aantal vissers wat tegen en werden uiteindelijk 19 vissers gecontroleerd. Op de 18e was het beduidend drukker en was ook de doelgroep van bootvissers die op snoekbaars visten ruimschoots aanwezig. In totaal werden die dag ongeveer 100 vissers gecontroleerd. Overtredingen werden op beide dagen niet geconstateerd. Ondanks dit gegeven spraken de deelnemers van de actiedagen van een geslaagd project dat zeker voor herhaling vatbaar is.

Tijdens de controle op de 18e werd op aanwijzing van twee Belgische vissers in een kreek van de Oude Maas tevens nog een illegaal geplaatste schietfuik aangetroffen en in beslag genomen.

Bron: politie Zuid-Holland

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide