WK vissen 2009 aan Beukerskanaal gaat niet door

14856
28 nov 2008

De internationale wedstrijdorganisatie FIPS Eau Douce heeft Sportvisserij Nederland op 26 november bericht dat het wereldkampioenschap zoetwatervissen Senioren in september 2009 definitief niet door kan gaan aan het Beukerskanaal bij Steenwijk.

Reden is dat in het kanaal te weinig vis zit. Toetsingscriteria hiervoor zijn echter niet in de reglementen van de FIPS te vinden.

Eerder had Sportvisserij Nederland na uitgebreid onderzoek aangegeven dat de visstand in het Beukerskanaal niet wezenlijk anders is dan in de andere grote Nederlandse wedstrijdwateren. In Nederland hebben we nu eenmaal te maken met open systemen, die vanwege waterkwaliteitsverbetering steeds helderder en minder voedselrijk worden.

Verder was naar de FIPS gemeld dat het Beukerskanaal juist uitermate goed voldeed aan de criteria om zo’n groot evenement te organiseren en dat Sportvisserij Nederland zich zou inzetten om via uitzet van vis tijdelijk tijdens het WK de visstand te verdichten. Gezien de visstand werd juist tijdens het WK een technische visserij verwacht. Voorts waren ook al veel voorbereidingen voor het WK getroffen en afspraken gemaakt.

Het bestuur van Sportvisserij Nederland zal zich in december beraden of het WK in 2009 nog door Nederland zal worden georganiseerd en zo ja waar.

UPDATE: WK Sportvissen 2009 naar Almere!

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide