Schoonmaakdag Karper Club NL groot succes

10055
15 dec 2008

Bron: karperclubnederland.nl. Op zaterdag 13 december heeft de karperclub Nederland in samenwerking met div. andere organisatie´s de eerste Noordelijke schoonmaakdag gehouden rond een aantal plassen in Drenthe en Overijssel.

Op sommige wateren was heel nodig dat er werd schoongemaakt op de visvijver in Steenwijk is meer dan 200 kilo vuil opgehaald. Maar ook op de andere wateren is veel vuil verwijderd. Fietsen matrassen folders enz enz enz. bij de ziekenhuisput in Hoogeveen is veel snoeiwerk gedaan zodat het water via de wandel paden weer zichtbaar is.
Het is nog niet eerder gebeurd dat er op zo'n grote schaal schoon is gemaakt.

Met medewerking van de betreffende gemeenten, HSFON, visvereniging, ‘De Brasem’ te Dalfsen en diverse winkeliers kunnen wij deze dag realiseren. In totaal hebben een kleine 50 actieve karpervissers mee geholpen met het opruimen van al het zwerfafval. In totaal is er ongeveer 1000 kilo zwerfaval weg gehaald , waarvan maar een klein gedeelte was achter gelaten door karpervissers.

De volgende wateren zijn schoongemaakt:

- Baggelhuizen te Assen
- Visvijver te Emmer-Compascuum
- Bellingerweer te Dalfsen
- Brouwersgat te Vinkenbuurt (gem Ommen)
- Stobbenplas te Lutten (gem Hardenberg)
- Veeningerplas te Hoogeveen
- Ziekenhuisput te Hoogeveen
- Visvijver te Steenwijk

Volgend jaar zeker een twee schoonmaakdag en dan nog meer wateren. Voor meer informatie over de karperclub Nederland kom eens kijken op www.karperclubnederland.nl

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide