'Viswijzer vervangen door onafhankelijk vislabel'

8386
28 dec 2008

RIJSWIJK - De overheid en de visserijsector moeten betrokken worden bij het opstellen van een onafhankelijk vislabel voor consumenten. Dat stelt de Stichting Wetenschappelijk Natuur en Milieubeleid (SWNM).

Volgens de SWNM tonen de nieuw vastgestelde vangstquota voor kabeljauw, tong en schol aan dat het veel beter gaat met de visstanden dan milieuorganisaties het publiek willen doen geloven. Het steekt de stichting dat deze vissen nog steeds op de rode lijst van de Viswijzer staan. Consumenten wordt afgeraden om vissoorten die op die lijst staan te eten wegens overbevissing en belasting van het milieu.

Volgens Stichting De Noordzee, die de Viswijzer samenstelt, is het te vroeg om te juichen. Met de tong en schol gaat het nog steeds niet goed. Ook de kabeljauw kan zich alleen herstellen dankzij de strenge afspraken over de maximale visserijsterfte, zo stelt Stichting De Noordzee.

-> Naar de Viswijzer

-> Meer over alle Nederlandse (zee)vissen (online veldgids)

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.