Kom naar de grote Jeugd Kijk- Doe- en Spel- dag bij HSV Sint Anthonis

33908
06 feb 2009

Sint Anthonis – Iedereen die op een leuke manier kennis wil maken met de hengelsport moet op zaterdag 30 mei 2009 zeker naar de visvijvers in Stevensbeek komen.

Dan organiseert HSV Sint Anthonis in samenwerking met Federatie van hengelsportverenigingen Zuidwest Nederland een jeugd kijk- doe- en spel- dag ter ere van Nationale Hengeldag. Deelnemen kan van 8 tot 14 jaar en is gratis (max 50 deelnemers).

Opgeven kan via e-mail adres info@hsvsintanthonis.nl of telefoon 0485-382974. Naast de vele demonstraties staat er ook een actieve dag voor de jeugd op het programma met oa. Belly boat varen, wildbeheereenheid, provinciale rattenbestrijding, valkenier, varen met een echte vissersboot en natuurlijk zijn er diverse spellen en zal er gevist worden.

Het programma begint om 9.30 uur en eindigt omstreeks 16.30 uur. Naast deze jeugdactiviteiten is natuurlijk iedereen vanaf 13.00 van harte welkom om een kijkje te nemen op de open dag die bij het evenement georganiseerd wordt.

Secretaris R. Aben van HSV Sint Anthonis is erg trots op de vrijwilligers die dit festival mogelijk maken. Aben: “Het is geweldig te zien hoe onze mensen samen met alle andere exposanten een leuk en gevarieerd programma in elkaar hebben gezet. Als het weer nu ook een beetje meewerkt, kan de dag niet stuk.”

Maak kennis met de hengelsport

Het doel van deze dag is mensen op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met de hengelsport. Traditioneel organiseren hengelsportverenigingen, waarvan er in Nederland meer dan 1000 zijn allerlei activiteiten. Daarom geeft HSV Sint Anthonis op deze dag ook mensen die geen lid zijn de kans om te proberen een visje te vangen. Nederland telt maar liefst 1,8 miljoen sportvissers, onder wie 500.000 kinderen en 250.000 vrouwen.

Een aantal dat, als het aan secretaris Aben ligt, nog verder omhoog kan. Aben: “Ook aan de waterkant geldt: Hoe meer zielen, hoe meer vreugd”

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.