Kennisdocumenten Fint en elft

17067
27 feb 2009

De elft en de fint zijn in Nederland nagenoeg verdwenen. De fint lijkt wel wat meer voor te komen ten opzichte van een tiental jaren geleden. De fint is niet erg gewaardeerd als consumptievis, maar is wel een aantrekkelijke sportvis.

De aanbeten zijn vaak fel en spectaculair. Met zijn neef de elft gaat het nog niet zo goed, maar daar komt mogelijk verbetering in. In Duitsland worden massaal larven uitgezet en over pakweg 2 of 3 jaar keren de eerste volwassen vissen hopelijk terug.

Het openstellen van de Haringvlietdam (de Kier) zal waarschijnlijk ook een positief effect hebben op de terugkeer van allerlei migrerende vissoorten, waaronder de fint en de elft. Deze vissen paaien namelijk in het zoete water en daarna verdwijnen ze een aantal jaren naar zee. En keren terug als volwassen vis.

Lees meer over deze familieleden van de haring in twee nieuwe kennisdocumenten. Over het EU LIFE herstelprogramma voor de elft kunt u meer lezen op de website http://www.alosa-alosa.eu

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.