Nachtvissen Zutphen aan banden

7048
09 apr 2009

Bron: destentor.nl. ZUTPHEN - Het dagelijks bestuur van Zutphen heeft een aantal stroken langs open water aangewezen waar je niet meer 's nachts mag vissen. Het gaat om plekken waar omwonenden overmatig overlast ondervinden van rumoerige nachtvissers.

Zo is het nachtvissers niet meer toegestaan om aan de zijde van de Tadamastraat (langs de Vispoortgracht) hun tentje op te zetten. Dat geldt ook voor een strook langs de Vijver in het Staatsliedenkwartier (ter hoogte van de ir. Lelystraat). Aanleiding is dat bij de gemeente schriftelijke klachten over overlast zijn binnengekomen. Dit was aanleiding met de buurt in gesprek te gaan.

Overigens heeft Zutphen nog aardig wat oevergedeelten waar nachtvissen wel is toegestaan. Zo mag op een vijf meter brede strook langs de rest van de Vispoortgracht wel worden gehengeld. Dat geldt ook voor de Coehoornzijde van de Slingerboschgracht; rondom de Grote Gracht, de Hoofdgracht (zijde Tadamastraat, Graaf Ottosingel en Berkelsingel) en aan de andere zijde mag het ook tussen het voetgangersbruggetje en de Larebrug. De visverenigingen nemen dit in hun vergunning op.

Op niet genoemde plekken is het vissers niet toegestaan een tentje te plaatsen.

Bron: destentor.nl

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide