AID controleert visnet anders

5109
01 jun 2009

Bron: refdag.nl. DEN HAAG (ANP) – De Algemene Inspectiedienst (AID) van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit stapt op 1 juli over op een andere methode om de maaswijdte van visnetten te controleren.

De nieuwe meetmethode is nauwkeuriger dan de oude, stelde het ministerie vrijdag.

Om de visstand te beschermen mogen vissers alleen vissen vangen met een vastgestelde minimale maat. Om te voorkomen dat zij ondermaatse vis vangen, moeten hun netten voorzien zijn van een minimale maaswijdte. Om dat te controleren wordt nu nog de zogenoemde schielmeting gebruikt, waarvan de resultaten mede afhankelijk zijn van de handkracht van de controleur.

De nieuwe meting met behulp van de zogeheten omegameter, die vanaf dit jaar in heel Europa verplicht wordt gesteld, kent die afwijking niet. Vissers krijgen de komende maand de tijd om aan de nieuwe meetmethode te wennen en indien nodig hun netten aan te passen.

Bron: refdag.nl

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide