'Vissen gaat nooit over'

3958
11 aug 2009

Bron: bredavandaag.nl. BREDA – De vissers staan weer vol overgave hun hengel uit te werpen langs de kant van het water. Zodra de zon schijnt en er is een aangename tempratuur lijken de hengelaars overal vandaan te komen. “De zomer is het seizoen voor de hengelsport.”

Bij de hengelsportzaak Meeuwsen Aquaria Hengelsport merken ze de toename van interesse in het vissen. “Zodra het mooi weer is, willen de mensen gaan vissen. Bovendien is het nu ook nog eens vakantie, waardoor er meer klanten langskomen,” zegt Bert-Jan Meeuwsen, eigenaar van de zaak.

Volgens Meeuwsen is er niet een bepaald type hengel wat beter verkoopt. “Het enige wat je wel merkt is dat zeevis-hengels even niet zo goed lopen, omdat de mensen die ze gebruiken op dit moment allemaal aan het strand zitten. Dan kopen ze daar ook hun spullen natuurlijk.” Ook is er geen vaste lijn te ontdekken in het soort klanten. “We zien jonge kinderen en oudere mensen, die al langer vissen, langskomen. Bij de jongsten geven we nog altijd wel uitleg.”

De eigenaar van de hengelsportzaak geeft nog snel een tip mee. “Je kun op verschillende plekjes mooi vissen, bijvoorbeeld bij de Bovenmark of de Nieuwe Haven.” Voorlopig verwacht Meeuwsen dat de mensen hem nog wel vinden. “Je kunt hier ook een vispas kopen, die moet iedere visser vanaf 14 jaar hebben. En ze keren daarna vaak terug naar hier. Vissen gaat nooit over.”

Bron: bredavandaag.nl

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide