Video: sportvissen wordt populairder

5191
13 aug 2009

Bron: RTLNieuws.nl. Sportvisserij zit in de lift. De afgelopen jaren is het aantal leden van hengelsportverenigingen aanzienlijk gegroeid.

Meer leden
Voor dit jaar verwacht Sportvisserij Nederland bijna 12.000 meer leden. Aan het eind 2009 zal Nederland zo'n 455.000 geregistreerde vissers hebben, zo denkt de koepelorganisatie.
Bekijk hier het sportvisitem op het RTL Nieuws van 's middags.
Bekijk hier het uitgebreide sportvisitem van het RTL Nieuws van 19:30

Visstand veilig

Volgens Sportvisserij Nederland zal de stijging geen gevaar opleveren voor de visstand in Nederland, omdat er strenge regels zijn voor het meenemen van de vangst. Daarbij gaat het voornamelijk om een minimummaat en het soort vis. Paling bijvoorbeeld, mag helemaal niet meer meegenomen worden.

Recept

Toch zijn er veel zoetwatervissen die eetbaar zijn en als ze groot genoeg zijn, prima 's avonds in de pan zouden kunnen belanden. Speciaal voor RTLNieuws.nl heeft TV-kok Matthijs Vrieze een lekker recept met schol samengesteld.

VISpas

In 2007 is het systeem van visdocumenten gewijzigd en moest de aloude visakte plaatsmaken voor een normale VISpas en een Kleine VISpas. De normale VISpas is gebonden aan een vereniging en omdat je daarmee meer rechten hebt, en op meer plaatsen mag vissen, is die pas de afgelopen jaren veel populairder geworden. Waren er bij de invoering in 2007 nog zo'n 425.000 VISpassen, eind dit jaar zullen er dus zo'n 30.000 meer zijn.

Eén hengel

De Kleine VISpas daarentegen is de afgelopen twee jaar door 40.000 minder mensen aangevraagd. Veel vissers komen er namelijk achter dat de Kleine VISpas eigenlijk te klein is voor hun manier van vissen. Zo mag je met een Kleine VISpas bijvoorbeeld maar met één hengel vissen. En daardoor stappen veel vissers over naar de VISpas. Bij de overstap gedurende het jaar krijgt men trouwens een groot deel van de kosten van de Kleine VISpas retour.

BNR-Nieuwsradio

Afgelopen week was ook al BNR-Nieuwsradio op bezoek bij Sportvisserij Nederland. Robert & Robert namen ze mee tijdens een dagje snoekbaarzen op het Gooimeer. Lees hier meer...

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide