Top-5 doel Nederlandse sportvisdames op WK in Italië

3898
19 aug 2009

Na twee knappe plaatsen in de subtop (6e in 2007 en 7e in 2008) gaat de Nederlandse vrouwenploeg op haar derde WK proberen een stap omhoog te maken. Dit zal op 22 en 23 augustus moeten gebeuren aan de oevers van het kanaal Fiuma Mandria nabij het Italiaanse Boretto.

Foto: bondscoach Jan van Schendel

Daar treffen de Nederlandse dames – Ingeborg Audenaerd (27), Anouk van de Belt (18), Melissa Bisschop (18), Ria Dekker (49), Anja Groot (21) en Jessica Vos (18) – een voor hen nieuwe visserij. “Het wedstrijdparcours is een irrigatiekanaal voor de landbouw in de omgeving. Vanwege het droge weer in Italië stroomt het water nu dus als een tierelier”, vertelt bondscoach Jan van Schendel tijdens de training. “Dat zal richting de wedstrijddagen waarschijnlijk wel iets afnemen, maar dan nog is het niet vergelijkbaar met de visserij in Nederland. Daarbij zijn voor ons onbekende Zuid-Europese vissoorten als carassio en bliek dominant, met daar tussendoor een enkele brasem of karper.”

De Nederlandse vrouwenploeg heeft op de twee eerdere WK’s echter al laten zien dat ze een voor hen onbekende visserij snel weten op te pakken. “Deze meiden zijn technisch goed onderlegd en flexibel genoeg om zich in de trainingsweek een compleet ander type visserij eigen te maken”, aldus Van Schendel. Hij mikt er daarom minimaal op om de stap richting de top vijf te maken. “Dat is reëel gezien de jonge leeftijd en nog beperkte ervaring van het team. Maar daarmee zetten we wel de stijgende lijn door en doen we binnen nu en enkele jaren zeker mee om de medailles.”

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide