Update sluiting pieren IJmuiden

3890
21 aug 2009

Rijkswaterstaat werkt de komende periode aan de pieren van IJmuiden om stormschade te herstellen. Dit onderhoud is hoognodig, maar onduidelijkheid over sluitingstijden en ten onrechte geplaatste borden hebben tot onrust onder sportvissers geleid. Na overleg tussen Rijkswaterstaat en aannemer Ballast-Nedam volgt hier een update met de nieuwe sluitingstijden.

Tussen 24 augustus en 26 september wordt er aan de Zuidpier gewerkt. De Noordpier wordt vanaf 31 augustus t/m 26 september onder handen genomen. De werkzaamheden bestaan uit het plaatsen van zware betonblokken en plaatselijk herstel van het talud – de schuine helling – van de pieren. Er wordt gewerkt met zwaar materieel en diepladers zullen continu heen en weer rijden. Dit levert levensgevaarlijke situaties op en daarom is het streng verboden de pieren te betreden. Een bord aan het begin van de pieren geeft dit duidelijk aan.

WERKTIJDEN
Er zijn absoluut geen garanties te geven over wanneer er wel en niet wordt gewerkt. De planning kan onder invloed van slechte weersomstandigheden of de uitloop van werkzaamheden sterk wijzigen. Mocht dit het geval zijn, dan wordt er ook in het weekend of buiten de reguliere werktijden gewerkt. De aannemer en Rijkswaterstaat willen het risico van ernstige ongevallen uitsluiten en daarom blijven de pieren afgesloten voor het publiek.

WEKELIJKSE UPDATE
Als de werkzaamheden voorspoedig verlopen, zijn Rijkswaterstaat en aannemer Ballast-Nedam bereid om het vissen in de weekenden toe te staan. De interProvinciale Organisatie Sportvisserij heeft daarom vanaf nu iedere donderdagmiddag contact over de voortgang en de mogelijkheden om te vissen in het aansluitende weekend. De mededeling of er al dan niet kan worden gevist, zal uiterlijk vrijdagmiddag op de websites van de Federatie van Hengelsportverenigingen NoordWest Nederland en Sportvisserij Nederland bekend worden gemaakt.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide