Grote schoonmaakactie Groenlose stadsgracht

4478
10 sep 2009

De Groenlose Hengelsport Vereniging (GHV) heeft besloten om op zaterdag 3 oktober 2009 een zeer grote schoonmaakactie te houden op en rondom de Groenlose stadsgracht.

Vele vrijwilligers van de GHV zullen dan in touw zijn om alle rommel op en rondom de stadsgracht op te ruimen. Ook zal er gedregd worden om grote takken, fietsen, afzethekken e.d. uit het water te halen. Bij een soort gelijke actie een aantal jaren gelden werden er alleen al zo’n veertig fietsen uitgehaald.

Geen visitekaartje

De stadsgracht is vaak geen visitekaartje. Heel Groenlo ergert zich aan de overvolle prullenbakken en rommel dat op het water drijft. De overvolle prullenbakken zullen vaker geledigd moeten worden en ook de onkruidbestrijding rondom de gracht laat zeer te wensen over. We kunnen gerust stellen dat dit ergernis nummer één is van de Grollenaren. Bovendien als je een toeristenplaats wilt zijn je dan moet zorgen dat het groen goed onderhouden wordt, want de toeristen gaan met de indruk van het goed of slecht onderhouden groen naar huis.

Actie

Maar de burgers kunnen zelf ook veel doen en daarom neemt de GHV haar verantwoordelijkheid en gaat over tot deze grote schoonmaakactie. Ze gaat er vanuit dat de gemeente Oost Gelre helpt met het afvoeren van de rommel (diezelfde dag) het beschikbaar stellen van vuilniszakken en prikkers.

Maar niet alleen leden van de GHV kunnen meedoen aan de grote schoonmaakactie maar ook andere mensen die graag willen helpen om onze stadsgracht te ontdoen van alle rommel. Wilt u helpen, klik dan op mailen om ons een mail te sturen. U krijgt dan bericht hoe laat u verwacht wordt in het clubhuis de Pioniers aan de Woerdseweg.

Bron: Groenlose Hengelsport Vereniging

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide