Stobbe en Zitvast winnen NK Snoekbaarsvissen 2009

4665
11 okt 2009

"Dit is een schitterende bekroning voor een jaar keihard werken. We hebben veel geïnvesteerd, maar de beloning is er dan ook naar!" Dat zegt een opgetogen Mark Zitvast als na de achtste wedstrijd van het Nederlands Kampioenschap Snoekbaarsvissen (NKS) duidelijk wordt dat hij en zijn vismaat Erik Stobbe over all winnaar zijn.

De achtste en beslissende NKS-wedstrijd werd zondag op het Amsterdamse IJ gevist. Het visrijke water gaf haar geheimen echter maar lastig prijs en er moest keihard gewerkt worden om een aantal maatse vissen in de boot te krijgen. Van de 52 deelnemende boten waren er 42 met vis en in totaal werden er 123 maatse snoekbaarzen ter weging aangeboden.

Het winnende koppel ziet deze titel als een belong voor een jaar hard werken. "We hebben echt gigantisch veel tijd in het kampioenschap gestopt. Het is veel meer dan acht wedstrijden zo goed mogelijk vissen. Vooraf wil je een water beter leren kennen, dus ga je er zo vaak als mogelijk vissen om het karakter van het parcours te doorgronden. Dat kost tijd, geld en energie, maar het levert ook veel op zoals we aan het eind van de rit merken," zegt Stobbe. 

Een echt geheim hebben ze niet, maar alle details moeten wel 100 procent kloppen. Stobbe: "We laten niets aan het toeval over. Zo is Mark gisteravond nog naar Friesland gereden om verse spiering te halen. Dat kost je weer flink wat uren, maar we vangen er vandaag wel een belangrijke vis mee. Dus al die investeringen betalen zich gelukkig ook uit. We zijn zo trots als een pauw!"

Stobbe en Zitvast wisten vandaag behalve de Nederlandse titel ook de tweede plaats voor de grootste snoekbaars van de dag (67,6 cm)  in de wacht te slepen. Eric Marteijn ving met 73,1 cm de allergrootste snoekbaars van de dag. Vader en zoon Ekkelboom, die samen maar liefst 25 maatste snoekbaarzen wisten buit te maken, ginger er met de dagwinst vandoor. Vanzelfsprekend zijn alle vissen in goede gezondheid weer teruggezet.

Meer info: www.nksnoekbaarsvissen.nl 

WINNAARS NK SNOEKBAARSVISSEN 2009

1) Mark Zitvast en Erik Stobbe

2) Chris Bloemert en Asjen Land

3) Boudewijn Vis en Anton van Gameren.

Het winnende koppel, dat hier na de wedstrijd even poseert voor twee fans, oogst volop lof van de andere deelnemers.

Erik Stobbe (links) en Mark Zitvast zijn Nederlands Kampioen Snoekbaarsvissen 2009.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.