Wijnstroom voorzitter NoordzeeRAC

6016
16 okt 2009

Tijdens de 6e jaarvergadering van de NoordzeeRAC op 15 oktober jl. in IJmuiden werd Jan Willem Wijnstroom, vertegenwoordiger van de Europese hengelsportorganisatie EAA en werkzaam bij Sportvisserij Nederland als beleidsmedewerker belangenbehartiging, verkozen als voorzitter van de General Assemblee (GA). Hij nam het voorzitterschap over van de Franse (beroeps)visserijvoorman Patrice Leduc (op foto rechts).

Tijdens de GA werden het jaarplan en het budget voor 2009/2010 goegekeurd en werden nominaties voor het voorzitterschap van het RAC bestuur aangenomen. De Zweed Hugo Andersson werd herkozen. Verder werd in de GA vergadering uitgebreid gediscussieerd over het beleid van te beschermen gebieden op de Noordzee en over de noodzaak bij alle planvorming alle stakeholders te betrekken en de noodzaak voor eventuele beperkende maatregelen met de best beschikbare wetenschappelijke informatie te onderbouwen.

Wijnstroom onderstreepte in zijn openingsrede het belang van de RAC's als platform van samenwerking van alle stakeholders in het Noordzeevisserij beleid. Een voorzitter afkomstig uit de wereld van sportvisserij is in de opzet van de RAC's een logische ontwikkeling en het bewijs dat de RAC's zes jaar na hun oprichting beantwoorden aan hund doelstelling.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.