Vissers willen de ruimte

5867
18 nov 2009

Bron: hardenberg.nu. Hardenberg - De gemeente Hardenberg pakt de handschoen op die haar dinsdagavond door de heer Spijkers namens de gezamenlijke hengelsportverenigingen uit de gemeente is toegeworpen voor hernieuwd structureel overleg over goed onderhoud van de visvijvers en ander viswater in de gemeente.

Door omstandigheden is er geen jaarlijks overleg meer tussen de hengelsport en de gemeente. 'Dat gaan we wel weer doen,'beloofde wethouder Jannes Janssen. Volgens Spijkers laat het onderhoud in de visvijvers in de hele gemeente sterk te wensen over, waardoor veel water niet meer bereikbaar en bevisbaar is. 'Er zijn nauwelijks nog open plekken te vinden'.

In een gloedvol betoog liet Spijkers dinsdagavond aan de raad weten dat de hengelsporters zich sterk ondergewaardeerd voelen. De vissers hebben ook het idee dat er totaal geen rekening met hun wordt gehouden bij de aanleg van bijvoorbeeld natuurvriendelijke oevers. Volgens Spijkers is er langzamerhand geen fatsoenlijke visstek meer over in de gemeente. Ook vroeg hij en passant aandacht voor de kosten van het wedstrijdvissen in de gemeente Hardenberg dat mede door de invoering van betaald parkeren met zeker 50% is gestegen. 'Veel wedstrijdvissers wensen daarom niet meer naar Hardenberg te komen. Er wordt over dit soort zaken niet eens nagedacht, maar het is wel zo.'

Om de raadsleden een beeld te geven van het belang van de hengelsport gaf Spijkers aan dat alleen hengelsportvereniging De Dobber al 1470 leden telt, 225 meer dan een jaar geleden. 'Aan alle andere verenigingen wordt vaak een gemeentelijke subsidie gegeven of meegewerkt aan de bouw van een accommodatie. Wij krijgen als hengelsporters geen eurocent van de gemeente en hebben een accommodatie nodig in de vorm van 'de waterkant.'

Bron: hardenberg.nu

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.