Afvissing bij Zwolle: fotoverslag

11818
24 nov 2009

Bron: Hengelsport Zwolle. Tekst: Ingmar Boersma. Op 31 oktober vond in de vijver van het Thorbecke Scholengemeenschap een visserijkundig onderzoek plaats. Er kwam een aantal mooie vissen onder de waterspiegel vandaan...

Foto: Een prachtig gekleurde Koikarper

Deze vijver is vorig jaar ook gebruikt als decor voor de jeugdwedstrijd in het kader van het 700 jarig bestaan van Waterschap groot Salland. Toen werd er uiteraard alleen kleine witvis gevangen, nu ging dat even wat anders. We hebben één zegentrek gedaan die veel vis op de kant bracht.


32 pond bij 92 cm

Natuurlijk zat er kleine witvis in zoals voorn en brasem, maar ook snoek en baars kwamen boven. De brasem zit hier tot het respectabele formaat van tegen de 60 cm. Daarnaast kwamen er grote zeelten tot 46 cm boven en last but not least ècht kneiters van karpers.


Een zeelt van 44 cm

De schub- zowel als de spiegelkarper hebben we gevangen, de grootste karper was in dit geval een schub van 32 pond bij 92 cm. Voorwaar een maat waarvoor ook de hedendaagse karpervisser zich nog altijd niet hoeft te schamen nietwaar?! Wat voor onze ploeg echt bijzonder was is dat we ook nog een aantal vetjes vingen. Een bijzondere soort die ik nog niet eerder bij het afvissen heb meegemaakt.


Roy met een Spiegelkarper


Het water


De zegen wordt langs de oever gehaald


Thimon met een dikke brasem

Uiteraard zijn alle vissen weer ongedeerd teruggezet.

Bron: Bron: Hengelsport Zwolle

-> Meer over visserijkundige onderzoeken

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.