Nieuw: zoekkaart exotische vissen

16971
02 aug 2010

De laatste jaren duiken steeds meer exotische vissen op in ons land. Het ministerie van LNV wil graag overzicht houden hoe deze exoten zich verspreiden en ontwikkelen. Sportvissers kunnen hierbij helpen door hun vangsten te meldden op www.vangstenregistratie.nl.

Maar hoe weet je nou precies wat je hebt gevangen als je een exoot aan de haak hebt? Daarom vond Sportvisserij Nederland het de hoogste tijd de in ons land voorkomende exoten eens op een rijtje te zetten.

In samenwerking met het Ministerie van LNV en stichting RAVON is vervolgens de zoekkaart exotische vissen gemaakt. Op de zoekkaart staan zestien soorten die vanuit het ministerie van LNV extra aandacht vereisen. Met dit handige hulpmiddel zijn alle sportvissers, schepnetters en andere in vis geïnteresseerden vanaf nu in staat om deze vissen op naam te brengen. De kaart is voor € 1,- te koop in de webwinkel van Sportvisserij Nederland.

-> Naar de webshop

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.