Scouting krijgt visles

4768
21 jun 2010

Hengelsportvereniging Schiedam & Omstreken heeft diverse leden die de cursus Vismeester hebben gevolgd bij Sportvisserij Nederland. Om de jeugd in het algemeen weer aan het vissen te krijgen, zoekt de vereniging contact met andere jeugdverenigingen of -organisaties die geïnteresseerd zijn in vislessen.

Zo kreeg onlangs de Scouting Taizé-groep in Schiedam visles.

De 33 Welpen en Kabouters, jongens en meisjes in de leeftijd van 7 tot 11 jaar, kregen aan de hand van tekeningen en een vraag- en antwoordspel eerst een stukje theorie. Onder meer over de schuilplaats van de vissen, het voedselgebied, de zuurstofproductie in het water en natuurlijk ook de nestplaatsen.

Aansluitend gingen ze onder begeleiding van zeven vismeesters zelf aan de slag om een tuigje te maken. Nadat de dobbers waren bevestigd en uitgelood en de haakjes aangeknoopt, verplaatste de les zich naar buiten. Achter het clubgebouw van de Scouting Taizégroep ligt een mooie visvijver, waar een van de Kabouters al binnen vijf minuten een vis wist te vangen.

Een klein uurtje later zat de visles erop en hadden meer jonge scouts hun eerste vis gevangen. Bij een aantal kinderen is de interesse voor vissen hierdoor echt gewekt en HSV Schiedam & Omstreken gaat bekijken hoe die interesse verder kan worden uitgebouwd.

Bron: Het Visblad

Er zijn geen gerelateerde berichten.
Labels

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide