160 uur vissen voor wereldrecord

6433
06 aug 2010

Drie leden van hengelsportvereniging Het Kanaal uit Mill gaan proberen om het werelduurrecord vissen met de vaste stok te verbeteren.

Het plan van Wiel Kuypers, Marjolein Kuypers en Rick Robben is om het uit 1991 stammende record van 157 uur van Jan van de Bovenkamp uit Zeewolde uit het Guinnessbook of Records te vissen. De Millse vissers mikken daarbij op een nieuw record van 160 uur.


Marjolein Kuijpers in actie

De recordpoging is een soort van thuiswedstrijd, want hij wordt van 22 t/m 29 augustus gevist bij visvijver ‘De Bus’ in Mill. Dat is wel zo prettig, want het beloven pittige (vis)dagen te worden. “Op het eerste gezicht lijkt 160 uur misschien nog wel mee te vallen, maar bij elkaar opgeteld is het wel een hele week vissen. Dag en nacht”, zegt Wiel Kuypers. “Waar je normaal een strijd levert met de vis, komt het er nu op aan om de slaap te bestrijden.” Er zijn wel rustperiodes, maar die zijn met vijf minuten pauze om het uur – of om de drie uur een kwartier pauze – redelijk beperkt.

Trainging en motivatie

De strenge regels zijn voor het drietal vissers aanleiding geweest om veel trainingsuren te maken en de hulp in te schakelen van een diëtist. Die voorziet hen van een speciaal voedselprogramma zodat ze het vissen langer kunnen volhouden. Daarbij putten ze ook motivatie uit het goede doel waar ze voor vissen. Kuypers: “Met de poging het werelduurrecord te verbeteren, willen we ook zoveel mogelijk geld inzamelen voor de stichting Doe een Wens. Ook daarom zullen we er alles aan doen om een nieuw record de boeken in te vissen.”

Op deze site houden we je vanaf 22 augustus op de hoogte van de vorderingen van de werelduurrecordpoging in Mill.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.