Polen boos over vooroordelen

4779
29 nov 2010

Ze vissen onze wateren leeg, rijden ladderzat op onze wegen, stelen onze auto's en dan komt er nog een hele tsunami van deze onfrisse types aan: het is slecht gesteld met de beeldvorming van Polen in Nederland. De nieuwe Marokkanen worden ze al genoemd. Goed geïntegreerde migranten uit het Oost-Europese land balen van alle vooroordelen.

"Ik ben blij dat ik nu met een Nederlands kenteken de weg op kan", aldus Kasia Drozdziel, die zes jaar in Nederland woont. De berichtgeving liegt er niet om: 'Polen' wordt maar al te vaak in één adem genoemd met termen als dakloos, alcoholmisbruik en snelwegdoden. Laatst bleek weer dat een aanzienlijk deel van de gestolen auto's in Polen wordt verpatst. "Als ik die verhalen hoor, schaam ik me voor mijn landgenoten", zegt Drozdziel.

"Maar het is niet eerlijk om ons daar allemaal op aan te kijken, dat moet je ook niet doen bij Marokkanen of Nederlanders. Polen krijgen nu wel heel snel de schuld van alles. Denk maar aan dat vreselijke ongeluk laatst toen een busje Polen op een tractor in Biddinghuizen klapte. Daar zijn twee Polen bij omgekomen. Er wordt wel gelijk geroepen dat de chauffeur van de bus wel dronken zal zijn geweest.'

Bron: AGF.nl

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide